Ειδησεογραφικό site

Μπάσκετ: Άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού από τα Τρίκαλα

43

 Με…κεκτημένη ταχύτητα από την εκπληκτική του εμφάνιση με την Φενερμπαχτσέ, ο Παναθηναϊκός νίκησε εκτός έδρας με 96-70 τα Τρίκαλα, στο προτελευταίο χρονικά ματς της 4ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

Οι «πράσινοι» χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του ματς από την αρχή κι όπως συνηθίζουν από το ξεκίνημα της σεζόν ήταν ιδιαίτερα αποδοτικοί στην επίθεση, ενώ και αμυντικά τα πήγαν πολύ καλά και περιόρισαν τα ατού των Θεσσαλών.

Το καλύτερό του ίσως παιχνίδι από την αρχή της περιόδου έκανε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, τόσο επιθετικά, αλλά και σε οργανωτικό επίπεδο. Ο αρχηγός των «πρασίνων» πέτυχε 18 πόντους, μοιράζοντας παράλληλα 7 ασίστ, ενώ μάζεψε και 4 ριμπάουντ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάακτηση της 4ης νίκης της ομάδας του σε ισάριθμα ματς.

Πολύ καλοί ήταν και οι Γιάνκοβιτς (14π.), Μπλουμς με 12 πόντους, ενώ από 11 σημείωσαν οι Γκιστ και Μπατίστα.

Οι γηπεδούχοι έμειναν κοντά στο σκορ μόνο στο πρώτο μέρος, το οποίο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 48-42. Από κει και πέρα η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς «πάτησε γκάζι» με αποτέλεσμα να αρχίσει σιγά-σιγά να ξεφεύγει και να φτάσει άνετα στο τελικό 96-70.

Από το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη, ο Πάνος τελείωσε το ματς με 14 πόντους, ενώ 13 πέτυχε ο Κούπκοβιτς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.