Ειδησεογραφικό site

Μπάιντεν: «Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν στην Κύπρο μόνον τη νόμιμη κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη»

38

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν στην Κύπρο μόνον τη νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με πρόεδρο τον Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε από τη Λάρνακα, όπου έφτασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης για επίσημη επίσκεψη, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Δεν ήλθα ούτε για να παρουσιάσω σχέδιο λύσης του Κυπριακού, ούτε για να επιβάλλω λύση, αλλά για να βοηθήσω αυτή την προσπάθεια», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊντεν. Η ειρήνη, τόνισε , είναι πάντα εφικτή, αλλά χρειάζεται αποφασιστικότητα, όχι μόνο από τους ηγέτες αλλά και από τους πολίτες.

Σε δήλωση κατά την άφιξη του στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για την πρόσκληση του και τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, για την υποδοχή.

Εξήγησε, γιατί κατά την άποψή του αυτή τη φορά η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού είναι διαφορετική και εξέφρασε την πίστη ότι οι Κύπριοι πολίτες είναι οι μόνοι που μπορούν να βρουν και να κάνουν λειτουργική την όποια λύση.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έκανε σαφές ότι «οι ΗΠΑ, όπως και όλος ο κόσμος, αναγνωρίζουν μόνο μία κυβέρνηση στην Κυπριακή Δημοκρατία και αυτή η επίσκεψη δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι».

Ο κ. Μπάιντεν τόνισε εκ νέου ότι η Κύπρος θεωρείται πλέον σημαντικός στρατηγικός εταίρος για τις ΗΠΑ. Ανάμεσα σε άλλα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε αποφασιστική στάση εναντίον της «ρωσικής επέμβασης» στην Ουκρανία, αναγνωρίζοντας πάντως, τις οικονομικές θυσίες του κυπριακού λαού.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.