Ειδησεογραφικό site

Μπάγερν-Ολυμπιακός 4-0 – Στο Φάληρο η πρόκριση

90

Μια απολύτως φυσιολογική βραδιά ήταν η αποψινή, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τον 6ο όμιλο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε φυσιολογικά στο Μόναχο από την Μπάγερν, η Άρσεναλ νίκησε φυσιολογικά την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Εμιρέιτς» κι έτσι η δεύτερη θέση και η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν τους Άγγλους παίζοντας όχι για ένα, όχι για δύο αλλά για τρία αποτελέσματα, αφού προκρίνονται με νίκη, ισοπαλία, ακόμη και ήττα, αρκεί η διαφορά να μην είναι μεγαλύτερη των +2 γκολ που χρειάζεται η αγγλική ομάδα για να προκριθεί στην ισοβαθμία με τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Εμβριθής σχολιασμός και ανάλυση του παιχνιδιού στο Μόναχο, ουσιαστικά, δεν μπορεί να γίνει. Η μοίρα του αγώνα σφραγίστηκε αμετάκλητα από το πρώτο εικοσάλεπτο, όταν η Μπάγερν παίζοντας το εκπληκτικά ρεαλιστικό ποδόσφαιρο που ξέρει εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αμυντικών του Ολυμπιακού αλλά και την τύχη της, για να προηγηθεί 3-0 και να ησυχάσει για τη συνέχεια.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 8΄ με τον Ρομπέρτο να φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς στην απόκρουση που πραγματοποίησε στο μακρινό σουτ του Μπόατενγκ αντί να πετάξει την μπάλα πλάγια την επανέφερε στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στο Ντόουγκλας Κόστα να προλάβει τους «μαρμαρωμένους» αμυντικούς και με αριστερό σουτ να σηκώσει το γήπεδο στον «αέρα».

Το 2-0 ήταν μια αποθέωση της… ρέντας του Λεβαντόφσκι, καθώς στο 16ο λεπτό ο Κομάν επιχείρησε ακόμη ένα σουτ εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα πάνω στον συμπαίκτη του. Από την πρόσκρουση στον Πολωνό βγήκε κοντρόλ (!) για τον «Λέβα», που είδε την μπάλα να του στρώνεται ωραιότατα για το 2-0.

Το 3-0 έγινε στο 20΄, σε μια από τις αρκετές περίεργες φάσεις που σημειώθηκαν στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων, με ευνοημένη πάντοτε την Μπάγερν: ο Κομάν έκανε κακό σουτ, η μπάλα φαινόταν να καταλήγει άουτ αλλά ο Ρόμπεν τη γύρισε στην περιοχή με κεφαλιά και ο Μίλερ τιμώρησε εκ νέου τους «κοιμώμενους» αμυντικούς του Ολυμπιακού, που είχαν εγκαταλείψει τη φάση.

Οι Βαυαροί είχαν λοιπόν κατακτήσει νωρίς-νωρίς την πρώτη θέση του ομίλου, παρόλα ταύτα όμως δεν απέφυγαν την… πίκρα από ακόμη έναν τραυματισμό του Ρόμπεν, ο οποίος εγκατέλειψε την «Αλιάντζ Αρένα» στο 33ο λεπτό κι έφυγε αμέσως για τα αποδυτήρια.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα, που με τον ενθουσιασμό της ηλικίας του είχε πιστέψει πως η ομάδα του μπορούσε να αποσπάσει κάτι καλό, πελαγοδρομούσαν και είναι τυχεροί που τελείωσαν το ημίχρονο χωρίς να δεχθούν άλλο γκολ, καθώς οι Γερμανοί είχαν τις ευκαιρίες να διευρύνουν τη διαφορά με το πλασέ του Λεβαντόφσκι στο 24΄ και τα σουτ των Μίλερ (28΄), Κομάν (35΄).

Άτυχος ο Ρόμπεν, άτυχος όμως και ο Μπαντστούμπερ, ευτυχώς όμως όχι λόγω κάποιου νέου τραυματισμού. Ο Γερμανός διεθνής κεντρικός αμυντικός δεν πρόλαβε να ξεκινήσει βασικός σε ένα παιχνίδι επιστρέφοντας από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού και στο 53ο λεπτό αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο έχοντας δεχθεί την κόκκινη κάρτα του Σουηδού Έρικσον, καθώς ανέτρεψε τον Ιντέγε που έφευγε μόνος για να βγει απέναντι στον Νόιερ.

«Δώρο άδωρο» για τον Ολυμπιακό, πάντως, αφού και με αριθμητικό μειονέκτημα η Μπάγερν δεν έχασε σε ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, όπως απέδειξε ο Κομάν στο 69ο λεπτό, όταν πρόλαβε την έξοδο του Ρομπέτο και με κεφαλιά έγραψε το τελικό 4-0, αφού στο 85΄ ο Ρομπέρτο νίκησε τον Κίμιχ στο τετ α τετ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.