Ειδησεογραφικό site

«Μου λες αλήθεια;»: Άφθονο γέλιο στο θέατρο «Κάππα»

66

Στο θέατρο «Κάππα» συνεχίζεται για τρίτη χρονιά η κωμωδία «Μου λες αλήθεια;». Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και οι πρωταγωνιστές, Σπύρος Παπαδόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Βάνα Ραμπότα και Νικολέτα Κοτσαηλίδου, κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο Μισέλ έχει ερωτική σχέση με την γυναίκα του καλύτερου του φίλου, Αλίς. Αλλά η σύζυγός του, Λοράνς, δεν το ξέρει. Φυσικά, ούτε ο αδερφικός του φίλος, Πολ. Και η ερωμένη του, δεν μοιάζει διατεθειμένη για αποκαλύψεις. Η μήπως δεν είναι έτσι;

«Καθαρός σαν κρύσταλλο είμαι εγώ!», λέει και ξαναλέει ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ως Μισέλ, στην προσπάθεια του να καλύψει τα ψέμματα του και να διαχειριστεί τις αλήθειες που αποκαλύπτονται και πέφτουν πάνω του σαν χιονοστιβάδα.

Κρατώντας μία ρακέτα του τένις, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, στον ρόλο του κατά συρροήν ψεύτη, χάνει εντελώς τον έλεγχο του παιχνιδιού, στο οποίο μέχρι πρότινος, αισθανόταν ο απόλυτος κυρίαρχος.

Ο ηθοποιός μετακινείται με εντυπωσιακή ευελιξία, από τον ρόλο του θύτη, σε αυτόν του θύματος. Τη μία στιγμή αισθάνεται ντροπή και την άλλη, φοβερά αδικημένος. Χρωστάει εξηγήσεις αλλά ζητάει και τα ρέστα.

Δίνει μία ρυθμική ερμηνεία, ξεκούραστη για τον θεατή και προσφέρει άφθονο γέλιο. Χρησιμοποιεί με φειδώ τις μανιέρες του στην κωμωδία- όπως είναι ο τρόπος που ανεβάζει τη φωνή όταν νευριάζει- και καταφέρνει να δημιουργήσει με την ερμηνεία του, κάτι φρέσκο και καινούργιο. Δεξιοτεχνικός είναι επίσης, ο τρόπος που αναδεικνύει την αμηχανία και τον πανικό του ήρωα του.

Ο Τάκης Παπαματθαίου με το αινιγματικό του χαμόγελο και την απλότητα της ερμηνείας του, κερδίζει αβίαστα τον θεατή. Η Βάνα Ραμπότα, πείθει στον ρόλο της συζύγου, που αισθάνεται άνετα και ασφαλής, μέσα στο ψέμα που ζει. Η Νικολέτα Κοτσαηλίδου, δεν εφησυχάζει στην εντυπωσιακή της εμφάνιση και δίνει μία ενδιαφέρουσα ερμηνεία. Η μετάφραση της είναι εξαιρετικά εύστοχη, αναδεικνύοντας ένα διανοητικό παιχνίδι υψηλών συχνοτήτων με άξονα το ψέμα

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα για τρίτη συνεχή χρονιά στο θέατρο «Κάππα». Τα σκηνικά της παράστασης είναι του Γιώργου Γαβαλά. Τα κοστούμια του Μάκη Τσέλιου. Τη μουσική υπογράφει ο Παναγιώτης Τσεβάς.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Βάνα Ραμπότα και Νικολέτα Κοτσαηλίδου. Ο κύριος με το σμόκιν, ο Στέλιος Πέτσος.

Επίσης ισχύει η φιλοξενία 30 ανέργων την ημέρα σε όλες τις παραστάσεις, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη: 19:00 λαϊκή απογευματινή
Πέμπτη: 19:00 λαϊκή απογευματινή
Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00 και 21:00
Κυριακή: 20:00

Τιμές εισιτηρίων:
Τετάρτη και Πέμπτη (λαϊκή απογευματινή)
Γενική Είσοδος 15 €

Παιδικό (μέχρι 12 ετών) 10 €

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
Γενική Είσοδος 20 €
Φοιτητικό 15 €
Παιδικό (μέχρι 12 ετών) 10 €

Τα σχόλια είναι κλειστά.