Ειδησεογραφικό site

Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

47

«Το τρένο φεύγει στις οκτώ» είναι ο τίτλος της νέας μουσικοθεατρικής παράστασης που είναι αφιερωμένη στο Μάνο Ελευθερίου. Η Πένυ Ξενάκη, η Λένα Φίλιππα και η Καλλιόπη Πολένα ανεβαίνουν στη σκηνή του Ρυθμού, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, για να ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια του Έλληνα ποιητή και στιχουργού σε συνθέσεις των Μ. Θεοδωράκη, Στ. Ξαρχάκου, Γ. Μαρκόπουλου, Δ. Μούτση, Η. Ανδριόπουλου, Γ. Σπανού, Στ. Κουγιουμτζή, Θ. Μικρούτσικου και  Γ. Χατζηνάσιου και άλλων. Την παράσταση προλογίζει ο Κώστας Κωτούλας. Στα πλήκτρα και την μουσική επιμέλεια ο Γιώργος Τσοκάνης.

Ο Μάνος Ελευθερίου έχει γράψει περισσότερα από 400 τραγούδια. Έγινε γνωστός ως στιχουργός τη δεκαετία του ’70, συνεργαζόμενος με τον Μίκη Θεοδωράκη ( Το παλληκάρι έχει καημό, Σ’ αυτή τη γειτονιά, ), τον Δήμο Μούτση (Η σούστα πήγαινε μπροστά, Άλλος για Χίο τράβηξε, Ο χάρος βγήκε παγανιά) και τον Γιάννη Μαρκόπουλο (Μαλαματένια λόγια, Τα λόγια και τα χρόνια, Παραπονεμένα λόγια).

Αργότερα στίχοι του, μελοποιήθηκαν από τον Γιάννη Σπανό (Η μαρκίζα), τον Σταύρο Κουγιουμτζή (Ελέυθεροι κι ωραίοι, Στα χρόνια της υπομονής), τον Θάνο Μικρούτσικο (Άμλετ της Σελήνης, Δεν είμαι άλλος, Δίκοπη ζωή), τον Ηλία Ανδριόπουλο (Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες) και τον Χρήστο Νικολόπουλο (Διαθήκη, Στων αγγέλων τα μπουζούκια).

Ρυθμός Stage, Είσοδος στο μπαρ: 12€ με μπύρα ή κρασί, Ώρα έναρξης: 21.00, Μαρίνου Αντύπα 38,  Ηλιούπολη, Τηλ: 210 9750060

Τα σχόλια είναι κλειστά.