Ειδησεογραφικό site

Μουντομπάσκετ ’14: Σερβία και Γαλλία απειλούν την κυριαρχία της «Dream Team»

36

Δύο βήματα έμειναν πλέον για την ολοκλήρωση του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας καθώς βρισκόμαστε πλέον στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης και τουλάχιστον η μια αναμέτρηση, αυτή της Γαλλίας με τη Σερβία (Παρασκευή, 23:00) αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για τις δύο μεγάλες εκπλήξεις. Οι μεν Σέρβοι πέταξαν εκτός Ελλάδα και Βραζιλία, οι δε Γάλλοι έριξαν βόμβα μεγατόνων ρίχνοντας στο καναβάτσο τους οικοδεσπότες Ισπανούς!

Ξεκινώντας από τους Σέρβους που αγωνίστηκαν νωρίτερα, οι παίκτες του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στους ανήμπορους να αντιδράσουν Βραζιλιάνους, με το τελικό 84-56 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού. Στην αναμέτρηση έλαμψε ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος έδειξε τα δόντια του ενόψει ημιτελικού πετυχαίνοντας 23 πόντους και μοιράζοντας 4 ασίστ.

Από την άλλη πλευρά οι Γάλλοι απέδειξαν ότι η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα! Άφησαν τα μεγάλα αστέρια των Ισπανών στους 52 πόντους και οι 65 που πέτυχαν ήταν υπεραρκετοί. Και όλα αυτά χωρίς το μεγάλο τους αστέρι, Τόνι Πάρκερ. Από την ομάδα του Βινσέν Κολέ μεγάλη εμφάνιση έκαναν οι Ντιαό (15π., 5ριμπ.), Γκομπέρτ (5π., 13ριμπ.) κι Ερτέλ (13π., 3ριμπ.).

Το μπάσκετ που αποδίδουν και οι δύο ομάδες είναι υψηλού επιπέδου και έχουν καταφέρει να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την κατάλληλη στιγμή, κάνοντας τους Αμερικανούς της «Dream Team» να νιώθουν ότι η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν θα είναι τόσο εύκολη υπόθεση τελικά είτε συναντηθούν με τους «δολοφόνους» Σέρβους είτε με τους υπεραθλητές Γάλλους.

Για να γίνει αυτό βέβαια θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν απόψε το εμπόδιο της Λιθουανίας (22:00), παιχνίδι στο οποίο είναι το ξεκάθαρο φαβορί, χωρίς όμως να προκαλεί τον τρόμο στους αντιπάλους της, όπως έκανε σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Η ομάδα του Σιζέφσκι που είναι αήττητη βασίζεται στην ενέργεια που βγάζουν οι αστέρες του ΝΒΑ στο γήπεδο, ενώ οι παίχτες του Κασλάουσκας θα βασιστούν στους δύο «πύργους» Βαλανσιούνας και Μοτεγιούνας που κάνουν καριέρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για τον Γιόνας Κασλάουσκας, ο οποίος το 1998 είχε οδηγήσει την ομάδα του σε νίκη με 84-82 επί της τότε εθνικής των ΗΠΑ, εξακολουθεί να είναι το κουμάντο του παιχνδιού λόγω της απουσίας – λόγω τραυματισμού – του Καλνιέτις.

Ο Σιζέφσκι, ο οποίος έχει κερδίσει τους Λιθουανούς στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ του 2010, το μόνο που έχει να ανησυχεί είναι μήπως οι παίχτες του αγχωθούν λόγω του τίτλου του φαβορί, στοιχείο πάντως που μέχρι στιγμής δεν τους έχει επηρεάσει καθόλου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.