Ειδησεογραφικό site

Νικήτρια στις καθυστερήσεις η Ελβετία

62

Η Ελβετία έπαιξε με την «πλάτη στον τοίχο» για μεγάλο διάστημα του αγώνα, όμως με σκόρερ τους δύο παίκτες που πέρασαν στο παιχνίδι ως αλλαγή (Μεχμέντι, Σεφέροβιτς) νίκησε στο στάδιο «Γκαρίντσα» της Μπραζίλια το Εκουαδόρ με 2-1 κι έκανε πρεμιέρα με το δεξί στον 5ο όμιλο του Μουντιάλ.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τους νοτιοαμερικανούς προηγούμενους 1-0 χάρις στο γκολ του Ένερ Βαλάνσια στο 22ο λεπτό. Στο σημείο εκείνο ο Αγιοβί εκτέλεσε φάουλ δίνοντας «βάθος» στο χτύπημα, ο Μπενάλιο έμεινε ασάλευτος κάτω από τα δοκάρια του και οι Ελβετοί βρέθηκαν να κυνηγούν την ανατροπή.

Η ομάδα του Χίτσφελντ είχε τις ευκαιρίες στη συνέχεια για να ισοφαρίσει, καθώς πίεσε αρκετά, εμφάνισε όμως πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία και σε κάποιες αντεπιθέσεις κινδύνεψε. Πριν το γκολ ο Ντομίνγκες είχε επέμβει στα σουτ των Σακίρι (16΄) και Ροντρίγκες (19΄), ενώ το ίδιο έγινε στην κεφαλιά του Μπεχράμι (34΄) και στο σουτ του Ινλέρ (36΄).

Η γρήγορη ισοφάριση από τον Μεχμέντι στο 48΄, ο οποίος ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο αντί του Στόκερ, έβαλε «φωτιά στο παιχνίδι». Ο Ελβετός ισοφάρισε με κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ, καθώς οι παίκτες του Εκουαδόρ δεν είχαν πάρει σωστές θέσεις στην περιοχή τους, κι έκτοτε ο αγώνας έγινε… run and gun, αφού ο νικητής θα είχε πολύ μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης.

Έτσι, στο 52΄ η κεφαλιά του Παρέδες έφυγε πάνω από το δοκάρι του Μπενάλιο, στο 60΄ το σουτ του σκόρερ του Εκουαδόρ αστόχησε ελάχιστα, ενώ στο 73΄ ο Σακίρι μπήκε στην περιοχή από αριστερά αλλά αντί να ψάξει για συμπαίκτη του προτίμησε να τελειώσει μόνος τη φάση, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το άστρο του Ότμαρ Χίτσφελντ έλαμψε όμως εκτυφλωτικά στη συνέχεια, καθώς και η δεύτερη αλλαγή του, ο Χάρις Σεφέροβιτς, έγραψε το 2-1 σε αντεπίθεση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και απέτρεψε την πρώτη ισοπαλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.