Ειδησεογραφικό site

Η Εθνική αδίκησε τον εαυτό της στο 3-0 από την Κολομβία

55

Η παράδοση αποδείχθηκε πανίσχυρη, η «κατάρα» της πρεμιέρας δεν «ξορκίστηκε» ούτε αυτή τη φορά και η Εθνική ομάδα το πλήρωσε με την τρίτη ήττα στις ισάριθμες πρώτες αναμετρήσεις της σε Παγκόσμιο Κύπελλο χάνοντας στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε από την Κολομβία με 3-0 (5΄ Αρμέρο, 58΄ Γκουτιέρες, 90΄+ Ροντρίγκες), στον εναρκτήριο αγώνα του 3ου ομίλου.

Μια άτυχη στιγμή του Μανωλά στο 5ο λεπτό αδίκησε την προσπάθεια της Εθνικής στα πρώτα 45 λεπτά, αφού η ελληνική ομάδα δεν έπαιξε απλώς ως ίση προς ίση απέναντι στην Κολομβία αλλά έφτασε στο σημείο να κλείσει το ημίχρονο έχοντας την κατοχή της μπάλας. Ένα λεπτό νωρίτερα το πρώτο αξιόλογο σουτ του αγώνα είχε γίνει από τον Μανιάτη, με τον Οσπίνα να αποκρούει την προσπάθεια του Μανιάτη έξω από την περιοχή.

Στην επόμενη φάση, αλλά στην απέναντι εστία, ο Κουαδράδο ταλαιπώρησε τον για ακόμη μία φορά ευάλωτο αμυντικό Χολέβα και σέντραρε. Η μπάλα έφτασε στον Αρμέρο που σούταρε αδύναμα και χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις, αλλά το πόδι του Μανωλά άλλαξε ελαφρά την πορεία της και αιφνιδίασε τον Καρνέζη, με τη «γαλανόλευκη» να δέχεται και στο τρίτο Μουντιάλ της ιστορίας της γκολ στα πρώτα λεπτά!

Οι διεθνείς, πάντως, δεν έδειξαν να επηρεάζονται από την αρνητική εξέλιξη. Αντίθετα, με «άπλωμα» σε ολόκληρο το γήπεδο και πίεση στην μπάλα σε κάθε χώρο έφεραν σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους τους, χωρίς πάντως να κατορθώσουν να εκμεταλλευτούν κάποια από τις καλές στιγμές τους.

Η πρώτη εξ αυτών μόλις δύο λεπτά μετά το 0-1, με τον Σαμαρά να στέλνει την μπάλα στην περιοχή και τον Κονέ να βιάζεται για το σουτ και να αστοχεί, πεσμένος. Στο 28΄ νέα ευκαιρία, με τον Τοροσίδη να αστοχεί στην κεφαλιά μετά το φάουλ του Χολέβα, στο 37΄ ο Ιμπάρμπο γύρισε στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο «ξεχασμένος» Ροντρίγκες αστόχησε και στο 45ο λεπτό, από προσπάθεια του Γκέκα, το εξαιρετικό δεξί τεχνικό σουτ του Κονέ, που είχε αρχίσει να παίρνει σημαντικές πρωτοβουλίες, ανάγκασε τον Οσπίνα σε θεαματική όσο και σωτήρια επέμβαση.

Η αδράνεια των παικτών του Σάντος στη στημένη μπάλα του Τζέιμς Ροντρίγκες (57΄) πληρώθηκε πολύ ακριβά, καθώς στο κόρνερ του άσου της Μονακό ο Αγκιλάρ βρήκε και γύρισε την μπάλα, Καρνέζης και Χολέβας απλώς παρακολουθούσαν και ο Τεό Γκουτιέρες έκανε εύκολα το 2-0 από κοντά, σε άδεια εστία, σκοράροντας το 13ο γκολ στην 31η διεθνή συμμετοχή με τους «καφετέρος».

Η Ελλάδα είχε πάντως την ευκαιρία να μειώσει πολύ γρήγορα και να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά ο Γκέκας σπατάλησε φθηνά και εκνευριστικά την ασίστ του Τοροσίδη, όταν μόνος απέναντι στην εστία «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Οσπίνα, στο 63΄!

Ο Σάντος προσπάθησε να «ανακατέψει την τράπουλα», πέρασε τον Μήτρογλου στην κορυφή και τον Φετφατζίδη πίσω του ως επιτελικό, ανέβασε τον Τοροσίδη φέρνοντας στο δεξί άκρο της άμυνας τον Μανιάτη αλλά ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε ως τη λήξη, εκτός από ένα καλό σουτ του Σαμαρά (85΄) που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Οσπίνα, με τον Ροντρίγκες να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.