Ειδησεογραφικό site

Μοσκοβισί: Θα είναι κρίμα η Ελλάδα να βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με Grexit – Συνάντηση με Σαμαρά και Χαρδούβελη στο Μαξίμου

43

Την άποψη πως θα είναι «κρίμα» η Ελλάδα να βρεθεί ξανά αντιμέτωπη και πάλι με Grexit «μετά τη σημαντική δουλεία που έχει κάνει», εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, έπειτα από τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

O Eπίτροπος είπε ότι ήρθε στην Αθήνα για να συζητήσει με τις ελληνικές Αρχές «την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και την προληπτική γραμμή» που θα προστατεύει τη χώρα μας κατά το πρώτο μετα-μνημονιακό έτος, το 2015.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, η Ελλάδα και ο λαός της έχουν κάνει πάρα πολλά πράγματα και έχουν υποστεί πολλές θυσίες , ωστόσο, δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση αναφορικά με την προεδρική εκλογή, λέγοντας ότι δεν είναι δουλειά του αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ευρωπαίου αξιωματούχου, έπειτα από τη συνάντηση με τα στελέχη της κυβέρνησης θα συνομιλήσει με εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και θα ακολουθήσει συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη.

Αύριο, Τρίτη, ο κ. Μοσκοβισί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας Κ. Σκρέκα και Ι. Βρούτση, ενώ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ι. Στουρνάρα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Αθήνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.