Ειδησεογραφικό site

Μοσκοβισί για Σαμαρά: «Ξέρει που πηγαίνει»

40

Δεν φαίνεται να ανησυχεί από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος είχε σήμερα, Τρίτη, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς για να επιλέξει την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έχει εμπιστοσύνη στη δυνατότητα να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας στις δύο επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση, είπε πως «θα πρέπει να αφήσουμε το Ελληνικό Κοινοβούλιο να αποφανθεί» και αναφερόμενος εκ νέου στη συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό τόνισε:  «Έχω την αίσθηση ότι ξέρει που πηγαίνει, τώρα θα δούμε. Όποια κι να είναι η απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπάρχουν τρόποι για να προχωρήσουμε. Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι αγορές θα πρέπει να νιώθουν πιο ασφαλείς σε σχέση με τη σημερινή τους αντίδραση».

Σύμφωνα με το Γάλλο επίτροπο, οι αγορές είναι πάντα πολύ ευαίσθητες στην πολιτική αβεβαιότητα και όταν βρίσκεσαι σε προεκλογική διαδικασία δεν ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Ακόμη ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε και στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup λέγοντας πως σε αυτό ελήφθησαν πολύ σημαντικές αποφάσεις.

«Αυτές δείχνουν την εμπιστοσύνη που έχουμε στο έργο των ελληνικών αρχών, προκειμένου να μειωθούν τα ελλείμματα και το δημοσιονομικό κενό, αλλά και να υπάρξει ώθηση στις μεταρρυθμίσεις».

Μεταξύ άλλων, επανέλαβε ότι υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στις τεράστιες, όπως τόνισε, προσπάθειες που έκαναν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσουν και να εκσυγχρονίσουν την οικονομία. Ωστόσο, σημείωσε ότι για να αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν περισσότερα υπενθυμίζοντας τη συμμετοχή των ευρωπαϊκών φορέων σ’ αυτή τη διαδικασία και υπογράμμισε ότι προς το σκοπό αυτό τα τεχνικά  κλιμάκια επέστρεψαν σήμερα στη Αθήνα για να εργασθούν επί των δημοσιονομικών πτυχών και για να γεφυρωθεί το υπάρχον δημοσιονομικό κενό.

Όπως τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, οι χθεσινές  αποφάσεις, η παράταση δύο μηνών, αλλά και η δέσμευσή μετά την παράταση να υπάρξει προληπτική γραμμή πίστωσης, δείχνουν ότι υπάρχει η θέληση για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.