Ειδησεογραφικό site

Μονόδρομος η νίκη για την Εθνική κόντρα στα Νησιά Φερόε – Το πλάνο του Μαρκαριάν για το διπλό

29

«Να σπάσει το ρόδι» και να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2016 θα επιδιώξει απόψε στο Τόρσαβν η Εθνική Ελλάδας απέναντι στα Νησιά Φερόε (21:45, OTE Sports1).

Η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που θέλει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, προκειμένου να εξαντλήσει τις λιγοστές πιθανότητες που έχει για πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης. Ο στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ και για να ελπίζει σε κάτι τέτοιο πρέπει πάση θυσία να φύγει με το «τρίποντο» στις αποσκευές της από το σημερινό ματς.

Μετά από 5 αγωνιστικές η εθνική ομάδα μετράει μόλις 2 ισοπαλίες στον 6ο όμιλο και βρίσκεται στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς. Η εμφάνιση με την Ουγγαρία και ο βαθμός που απέσπασε η «γαλανόλευκη», στο πρώτο ματς του Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο, άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Αυτό που μετράει, όμως, πλέον, είναι η ουσία και οι καλές εμφανίσεις περνούν σε… δεύτερη μοίρα.

Έτσι και στο αποψινό ματς, στο οποίο η Εθνική ομάδα θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία, Κώστα Φορτούνη και αρκετά ταλαιπωρημένη, αυτό που μετράει μόνο είναι οι τρεις βαθμοί. Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι καταπονημένη από το ταξίδι που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε μετά από ένα 24ωρο, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε και ο Σέρχιο Μαρκαριάν στη συνέντευξη Τύπου «όλα είναι καλά, δεν υπάρχει κούραση και είμαστε πανέτοιμοι».

Μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τον Φορτούνη, ο ομοσπονδιακός προπονητής είναι αναγκασμένος να αλλάξει τα πλάνα του. Στην θέση του επιθετικού μέσου του Ολυμπιακού, που προοριζόταν για το αρχικό σχήμα, αναμένεται να ξεκινήσει ένας εκ των Νίνη ή, Ταχτσίδη. Οι υπόλοιποι 10 αναμένεται να είναι οι: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σάμαρης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης, Μήτρογλου.

Σήμερα το βράδυ επίσης θα διεξαχθούν και τα άλλα δύο ματς του 6ου ομίλου. Η Φινλανδία θα υποδεχθεί την Ουγγαρία (19:00), ενώ το ντέρμπι θα διεξαχθεί ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και στη Ρουμανία (21:45).

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλες 7 αναμετρήσεις. Αναλυτικά:

4ος όμιλος

Πολωνία-Γεωργία
Ιρλανδία-Σκοτία
Γιβραλτάρ-Γερμανία

6ος όμιλος

Φινλανδία-Ουγγαρία
Β. Ιρλανδία-Ρουμανία
Ν. Φερόε-Ελλάδα

9ος όμιλος

Αρμενία-Πορτογαλία
Δανία-Σερβία

Τα σχόλια είναι κλειστά.