Ειδησεογραφικό site

Μιχελογιαννάκης: Κάνει απεργία πείνας για τους Σύρους πρόσφυγες

27

Σε απεργία πείνας έχει κατέλθει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ενώνοντας τη φωνή του με τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα επειδή δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Θα παραμείνω στο Σύνταγμα μέχρι να λυθεί το θέμα», τόνισε ο βουλευτής Ηρακλείου μιλώντας στο Σκάι. Ο κ. Μιχελογιαννάκης διευκρίνισε ότι δεν είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να ξεκινήσει απεργία πείνας, αλλά -όπως είπε- πρόκειται για «προσωπική πρωτοβουλία συνειδησιακού περιεχομένου».

«Δεν άντεχα 50 μέτρα δίπλα από τη Βουλή να έχουμε ήδη δύο θανάτους», είπε ο κ. Μιχελογιαννάκης και έκανε ειδική αναφορά στα 35 παιδιά από τη Συρία που ζουν στο Σύνταγμα σε δραματικές, ανεξήγητες συνθήκες.

Ο δεύτερος λόγος που ο κ. Μιχελογιαννάκης ξεκίνησε απεργία πείνας, όπως ο ίδιος εξήγησε, είναι η απόλυση των 190 καθαριστριών.

Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, όπως επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι αποφασισμένος να πεθάνει», είπε ο κ. Μιχελογιαννάκης για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και απηύθυνε έκκληση στην ελληνική κοινωνία να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο «με τα μπαλάκια της γραφειοκρατίας». Κατά τον κ. Μιχελογιαννάκη, ο Ρωμανός διατρέχει τον κίνδυνο της υποκαλιαιμίας «που μπορεί να οδηγήσει σε κολπική ή κοιλιακή μαρμαρυγή». Βρίσκεται στα πρόθυρα της απώλειας ζωής, μια απλή αρρυθμία μπορεί να του κοστίσει τη ζωή, είπε ο βουλευτής Ηρακλείου για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Ο τέταρτος λόγος που ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ξεκίνησε απεργία πείνας στο Σύνταγμα, είναι, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας και η απόφαση για «συνδιαχείριση του ενεργειακού πλούτου». να επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.