Ειδησεογραφικό site

Μιχάλης Τζουγανάκης στο «Καρφί»: Η ψυχή μου ταξιδεύει στα πελάγη μουσικής

365

«Η θέληση, η πειθαρχία, η αγάπη, το πάθος, τα πάθη είναι οι σύμμαχοί μου» λέει ο Μιχάλης Τζουγανάκης στο «Καρφί» και μας μιλάει για τη νέα του δισκογραφική δουλειά, τα στηρίγματα και τα ακούσματά του, καθώς και τον λόγο που ασχολήθηκε με τη μουσική.

Ποιοι παράγοντες θεωρείτε ότι σας ώθησαν στα μονοπάτια της μουσικής;

Από μικρό παιδί, προσπαθώντας να επικοινωνήσω με τους φίλους μου, που ήταν από διάφορες εθνότητες, μιας και γεννήθηκα στο Βέλγιο, ένιωσα την ανάγκη να εκφραστώ μέσα από κάτι ουσιαστικότερο του λόγου, τα συναισθήματα της μουσικής.

Ως παιδί είχατε μουσικά ακούσματα; 

Σαφώς και είχα, πολλά και διάφορα ακούσματα ξένα αλλά και ελληνικά μιας και η νοσταλγία για τον τόπο μου ήταν έντονη και από το οικογενειακό περιβάλλον.

Ποιοι ήταν οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι στην πορεία σας και πως σας στήριξαν;

Η θέληση, η πειθαρχία, η αγάπη, το πάθος, τα πάθη… Τα εμπόδια, τα αγαπημένα πρόσωπα, έγιναν «κάστρο» περιφρούρησης της ψυχής μου και στα πιστεύω μου επιβεβαιωτές.

Έχετε κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους. Ετοιμάζετε κάτι νέο;

Ναι! 13 Ιουνίου κυκλοφορούν 2 νέα τραγούδια τα οποία συμπεριλαμβάνονται σε ένα cd με 12 live τραγούδια. Στο cd, συμπεριλαμβάνεται επίσης το «Βαθύ ποτάμι», τραγούδι τίτλων αρχής και τέλους της καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1 «Μπρούσκο», που μετά τη μεγάλη επιτυχία του συνεχίζεται και για τρίτη χρονιά. Το cd κυκλοφορεί το Σάββατο 13 Ιουνίου από την εφημερίδα «Καρφί» και τη νέα μου δισκογραφική εταιρία Volt Music.

Στο εξωτερικό από τις συναυλίες που έχετε δώσει, τι έχετε να θυμάστε;

Την έντονη αποδοχή και αγάπη του κόσμου και το δούναι και λαβείν της ψυχής μας.

Πως θα χαρακτηρίζατε τον Μιχάλη ως χαρακτήρα; 

Ως ένα περιπλανώμενο Οδυσσέα, που η ψυχή του ταξιδεύει στα πελάγη μουσικής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.