Ειδησεογραφικό site

«Μια οικογενειακή υπόθεση»: Tρεις γενιές Ξυλούρη – Πρεμιέρα στις 8 Ιανουαρίου

80

Τρεις γενιές τώρα, από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τον αδελφό του Ψαραντώνη, μέχρι και τα παιδιά και εγγόνια τους, η οικογένεια κρατάει ζωντανή την μουσική παράδοση του Κρήτης, την εξελίσσει και τη μεταφέρει σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.

Στην «Οικογενειακή Υπόθεση» (A Family Affair) ξετυλίγεται η ιστορία της πολυτάλαντης οικογένειας Ξυλούρη. Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη, τα παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη, και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια παντού: στο στούντιο και τις πρόβες, τις συναυλίες και τα ταξίδια, στις μουσικές τους ανησυχίες και στις επαγγελματικές προκλήσεις, στην καθημερινότητα και στις προσωπικές τους στιγμές. Μέσα σε διάστημα δύο ετών, πολλά αλλάζουν και όλοι καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις. Από τα ορεινά τοπία των Ανωγείων μέχρι τις ερήμους της Αυστραλίας, ξεδιπλώνεται το πορτρέτο μιας οικογένειας που έχει τη δύναμη να θυσιάσει -και να κερδίσει- τα πάντα μέσα από τη μουσική.

Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ και θα ακολουθήσει η διανομή της σε άλλους κινηματογράφους της Αθήνας και της Ελλάδας.

Ακολουθεί η διανομή της ταινίας στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στις 14 Ιανουαρίου θα γίνει η κρητική πρεμιέρα στο Ηράκλειο (κινηματογράφος Τεχνόπολης) και από τις 15 Ιανουαρίου ξεκινούν κανονικά οι προβολές στο Ηράκλειο (Τεχνόπολις), στα Χανιά (Ster Mega) και στο Ρέθυμνο (Cine Απόλλων).

Στις  29 Ιανουαρίου ξεκινά η προβολή στη Θεσσαλονίκη (Παύλος Ζάννας)

Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει και το soundtrack της ταινίας που θα περιλαμβάνει μοναδικές εκτελέσεις του Ψαραντώνη, του Ψαρογιώργη και της οικογένειάς του.

Η διεθνής πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου στη Γαλλία, με τη διανομή να συνεχίζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, στις  ΗΠΑ και στην  Αυστραλία.

Μέσα στο 2015, η ταινία θα προβληθεί στα σημαντικότερα ελληνικά και διεθνή  φεστιβάλ με παράλληλες εκδηλώσεις τέχνης, πολιτισμού, τουρισμού, κρητικής γαστρονομίας & μουσικής σε συνεργασία με τουριστικούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και οργανωτές εκθέσεων.

Στις 14 Οκτωβρίου 2014, η κρατική τηλεόραση της Αυστραλίας ΑBC μετέδωσε σε ώρες prime-time το ημίωρο ντοκιμαντέρ Sounds Like Home, που είναι βασισμένο στην ταινία και είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό της Αυστραλίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.