Ειδησεογραφικό site

Μη χάσετε αυτό το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στο «Καρφί»

53

Η εφημερίδα εξασφάλισε στην έκδοση των 3,5 ευρώ τρεις μεγάλες προσφορές. Δύο μοναδικά βιβλία και ένα συλλεκτικό CD

  1. ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2 ΤΟΜΟΙ

Ένα από τα γνωστότερα έργα του μεγάλου Έλληνα Φιλοσόφου, το οποίο γράφτηκε περί το 380 π.Χ. και έχει ασκήσει τεράστια επιρροή τόσο στη φιλοσοφία, όσο και στην πολιτική θεωρητική. Στην Πολιτεία του Πλάτωνα, γνωστή και ως «Περί Δικαίου», ο Σωκράτης και άλλοι εξέχοντες Αθηναίοι και ξένοι συζητούν τη σημασία της δικαιοσύνης και εξετάζουν κατά πόσο είναι πιο ευτυχισμένος ένας δίκαιος άνθρωπος από έναν άδικο. Η σκέψη του Πλάτωνα κατασκευάζει μία φανταστική πολιτεία, με φιλόσοφους-βασιλείς. Επίσης, συζητείται η φύση του φιλόσοφου, ή «Περί Ιδεών» θεωρία του Πλάτωνα, που βασίζεται στην διαμάχη ανάμεσα στη φιλοσοφία, την ποίηση και την αθανασία της ψυχής. Ένα έργο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που περιλαμβάνει το αρχαίο ελληνικό κείμενο και την απόδοση του στα νέα ελληνικά.

  1. CD με τη ζωντανή ηχογράφηση της Οκτωήχου Βυζαντινής Θείας Λειτουργίας ΜΕΡΟΣ Ε’

Ακόμη για τους αναγνώστες της απλής έκδοσης των 2 ευρώ,

εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Ένα βιβλίο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Η ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΑ ΜΕΡΟΣ Β’

Η Γυφτοπούλα είναι το τρίτο και εκτενέστερο έργο του Παπαδιαμάντη Ο τόπος, όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση, είναι η Πελοπόννησος και χρόνος -ο κατεξοχήν χρόνος του μυθιστορήματος-οι μήνες Απρίλιος και Μάιος του μοιραίου για τον Ελληνισμό έτους 1453. Το πρόσωπο γύρω από το οποίο πλέκεται το μυθιστόρημα είναι η δήθεν γυφτοπούλα Αϊμά, ύπαρξη αρκετά μυστηριώδης, όπως μυστηριώδεις είναι οι βλέψεις και τα αισθήματα που τρέφει για το πλάσμα αυτό ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Πλήθων ή Γεμιστός.

ή ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (1851 – 1911), υπήρξε ο βαθύτερος μελετητής της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής. Κανείς δεν σατίρισε τόσο καυστικά, με τέτοια εκπληκτική περιγραφική γλαφυρότητα, την ευτέλεια του πολιτικού μας βίου, κανείς δεν πρόβαλε όσο αυτός τις παθογένειες του ελληνικού κράτους: τον δικομματισμό, την εξαγορά των ψήφων, τις πελατειακές σχέσεις, το ρουσφέτι, την αναξιοκρατία, τη διαφθορά.(…)

Τα σχόλια είναι κλειστά.