Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Παραιτούμαι από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

28

Την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ωστόσο, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, δεν εξαρτά την ενέργειά του αυτή από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί του, ενώ μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να καταλάβει αν  ο κ. Μεϊμαράκης παραιτήθηκε ή όχι, «αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό πρόεδρο ή όχι».

«Άκουσα τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι. Σε κάθε περίπτωση παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου», αναφέρει, ενώ την ίδια ώρα δίνει στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλε στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου 2015.

Όπως σημειώνει, με την συγκεκριμένη επιστολή επισημαίνει ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου προέδρου «βαρύνει πρωτίστως τον πρόεδρο του κόμματος».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ζητά από την ΚΕΦΕ, «παρά τις προφανείς αδυναμίες της», να δώσει μια λύση, ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν «δίχως το κόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά».

«Το σύνθημά μου «Νέα Δημοκρατία από την Αρχή» σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ», υπογραμμίζει.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.