Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Θα τηρηθεί ο στόχος των 6.500 απολύσεων

39

Η Ελλάδα έχει πετύχει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, δηλώνει σε συνέντευξή του στο CNBC ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλούμενος την αποδοχή των επενδυτών απέναντι στα ελληνικά ομόλογα. Τονίζει δε, πως η Ελλάδα οδεύει φέτος για την πρώτη χρονιά ανάπτυξης μετά από την εξαετή ύφεση.

Επαναλαμβάνει παράλληλα πως η δέσμευση της Αθήνας να προχωρήσει στις εναπομείνασες 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο έως το τέλος του χρόνου θα τηρηθεί, αν και επισημαίνει πως δεν θεωρεί ότι αυτό είναι το σημαντικότερο θέμα όταν μιλούμε για το Δημόσιο τομέα. Επισημαίνει ότι το κόστος μισθοδοσίας έχει μειωθεί ήδη 30% και ότι το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί.

Ο ίδιος αρνήθηκε να τοποθετηθεί στο θέμα του δημοσιονομικού κενού που η τρόικα υπολογίζει σε 2 δισ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα πολύ χαμηλότερα. Σημειώνει, πάντως, ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά.

Ερωτηθείς για το σενάριο η τρόικα να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των stress test επισημαίνει ότι «είναι για το συμφέρον όλων οι συζητήσεις να τελειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Σχολιάζοντας την ευρύτερη κατάσταση στην Ευρώπη σημειώνει ότι είναι ανησυχητική η εικόνα σε ότι αφορά τον αποπληθωρισμό.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.