Ειδησεογραφικό site

Μητρόπουλος: Με σπιλώνουν γιατί ορισμένοι προωθούν τον κ. Σπίρτζη να πάρει θέση στις λίστες

42

Τη δική του ερμηνεία έδωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος για τον ντόρο που έχει ξεσπάσει γύρω από την υπόθεση φορολογικών εκκρεμοτήτων του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Πανελλαδική Σύσκεψη του κόμματος, είπε ότι κάποια κανάλια ποντάρουν να είναι επικεφαλής στην περιφέρεια του Υπολοίπου Αττικής ο κ. Σπίρτζης, τέως αναπληρωτής υπουργός Υποδομών.

Μάλιστα υποστήριξε ότι ορισμένοι προωθούν τον κ. Σπίρτζη για να πάρει θέση στις λίστες πάνω από τους κυρίους Πάντζα και Αθανασίου. Ισχυρίστηκε βέβαια ότι για όλα αυτά έχει ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας, ενώ την κατάσταση γνωρίζουν και οι κύριοι Φλαμπουράρης και Σαγιάς.

Επιπλέον ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι έμαθε τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα τη Δευτέρα και την επόμενη ημέρα παρενέβη ο εισαγγελέας. Έβαλε δε στο «κάδρο» και τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, λέγοντας ότι την προηγούμενη Τρίτη τού αποκάλυψε ότι στέλεχος της κυβέρνησης έδωσε εντολή στον οικονομικό εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, να ζητήσει από τη Βουλή άδεια, για να ασκήσει ποινική δίωξη στον βουλευτή.

Ο φάκελος αυτός, όπως υποστήριξε ο κ. Μητρόπουλος, ήταν ο ίδιος που είχε σταλεί πριν από δύο χρόνια και είχε αποτύχει.

Στο μεταξύ αύριο το πρωί στις 11, ο κ. Μητρόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να αποκαλύψει τους «σκευωρούς» του.

Νωρίτερα την Κυριακή, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί στον κ. Νικολούδη για να μάθει ποιος είπε να αποσταλεί η υπόθεση παραγεγραμμένη και φορολογημένη μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή.

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος επιχείρησε να… ανασκευάσει τις δηλώσεις του περί εφαρμογής ενός μνημονίου από τον τέως πρωθυπουργό που θυμίζει πολιτική Θάτσερ, λέγοντας ότι υπερέβαλλε. «Μπορώ να κάνω και αυτοκριτική διαβάζοντας την χθεσινή αναφορά της Αυγής στο πρόσωπό μου. Η αναφορά μου για σχέδιο αριστερού θατσερισμού και κάποιες άλλες φράσεις ενδεχομένως να ενόχλησαν τους συντρόφους. Άλλο η κριτική και άλλο να υφίσταμαι ένα σχέδιο σπίλωσης» υπογράμμισε.

«Εγώ είχα υποστηρίξει την άποψη ότι παρά το ότι υποταχθήκαμε ενός τέτοιου ακραίου αντικοινωνικού πακέτου έλεγα ότι μπορεί να γίνει κάποια μάχη είτε να αναδιαπραγματευθούμε αυτό το κακό κείμενο που δεν το ψήφισα εγώ. Έχει κεφάλαια όπως το ασφαλιστικό που αν το αποδεχθούμε σε δύο μήνες θα οδηγήσουν σε κατάρρευση των συντάξεων σε δύο μήνες» είπε χαρακτηριστικά.

Για το «ψαλίδι» στις συντάξεις είπε: «Αν ακολουθηθούν οι προτάσεις των δανειστών που περιέχονται στο 3ο μνημόνιο, με την ασφυξία και την απουσία χρηματοδότησης από το κράτος θα έχουμε εντός των επομένων μηνών μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, όχι μόνο στις επικουρικές αλλά και τις κύριες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.