Ειδησεογραφικό site

Μηνύματα ενότητας από στελέχη της ΝΔ στην επέτειο για τα 40 χρόνια

34

Μηνύματα ενότητας μετέφεραν με τις ομιλίες τους ιστορικά, αλλά και νεότερα στελέχη της ΝΔ στην επέτειο για τα 40 χρόνια της παράταξης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «’Αθως Παλάς» στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής.

Οι εκδηλώσεις της ΝΔ για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, «δεν πρέπει να έχουν μόνο επετειακό χαρακτήρα, αλλά πρέπει να είναι και η έντιμη και ψύχραιμη αναμέτρηση με το παρελθόν μας» επισήμανε ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Πέτρος Μολυβιάτης, στη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Αθως Παλάς», στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής.

«Σήμερα η εθνική μας ζωή σκιάζεται από τη μεγάλη και οδυνηρή κρίση και για να την υπερβούμε χρειάζεται να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα από το παρελθόν μας» εξήγησε ο κ. Μολυβιάτης και πρόσθεσε: «Ασφαλώς έγιναν και λάθη, αλλά μόνο όποιος δεν κάνει τίποτε, δεν κάνει και λάθη. Όμως το κόμμα μας έχει κάθε δικαίωμα να είναι υπερήφανο για την πορεία και τα επιτεύγματα του».

Ο κ. Μολυβιάτης τόνισε ότι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή διαδέχθηκαν «άξιοι ηγέτες» της παράταξης, χαιρέτισε με ιδιαίτερη χαρά την παρουσία του Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση και αφού είπε ότι η ΝΔ, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, έχει την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση απηύθυνε έκκληση σε όλους μαζί να στηρίξουν τον αγώνα που δίνει η ΝΔ, η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαράς.

Την αμέριστη στήριξη του στον Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος, με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τους προέδρους της ΝΔ.

Είπε ακόμα ότι το σήμερα το βασικό ζητούμενο της πατρίδας είναι η ενότητα. Γι’ αυτό «οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να βρουν τα βασικά σημεία για μια εθνική συνεννόηση. Σε περιόδους κρίσεων, οι στείρες διαφωνίες διαχρονικά οδηγούσαν πάντα σε αδιέξοδα. Δεν είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να απορρίπτει όλες τις προτάσεις της ΝΔ για το Σύνταγμα. Σε όσες συμφωνεί θα πρέπει να υπάρξει μια συνέπεια. Είναι καθήκον μας να τονίζουμε τα σημεία που συμφωνούμε και να υποβαθμίζουμε αυτά που διαφωνούμε».

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι μιλάει ως στέλεχος της ΝΔ και όχι ως πρόεδρος της Βουλής και τόνισε την ανάγκη να «επαναπατρίσει» το κόμμα τους ψηφοφόρους που έχασε το 2012. Για το σκοπό αυτό ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ να βγουν ανοιχτά στον κόσμο, να μιλήσουν μαζί του, να σφίξουν το χέρι και να ξανακερδίσουν τους χαμένους ψηφοφόρους, που ψήφισαν κάποιες «παραφυάδες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Έδωσε συγχαρητήρια για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και σημείωσε: «Σε τέτοιες συγκεντρώσεις ξαναβρίσκουμε την αυτοπεποίθηση μας, γιατί είμαστε μεμψίμοιροι τις τελευταίες μέρες. Να φύγουμε από εδώ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να πούμε στον κόσμο: Ναι, είμαστε ΝΔ και ζητάμε να μας ξαναεμπιστευθείτε, να μας ξαναστηρίξετε. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ΝΔ Δεν κάναμε μόνο λάθη».

Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ΝΔ θα πάει καλά στις επόμενες εκλογές και θα είναι πάλι ο «κυρίαρχος κορμός» της επόμενης κυβέρνησης, λέγοντας: «Και θα έρθουν, τώρα, να μας πουν ότι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ τελειώνει στις εκλογές που έρχονται. Τους απαντάμε ότι και πάλι κυρίαρχος κορμός της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η ΝΔ με πρόσημο δημοκρατικό, προοδευτικό αλλά κυρίως φιλελεύθερο».

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος είπε ότι είναι «καθοριστικοί» οι μήνες που ακολουθούν. «Ο αγώνας δεν είναι για μια ταμπέλα, είναι για μια παράταξη εθνικής ευθύνης. Κανένας δεν πρέπει να λιποψυχήσει» σημείωσε.

Όλοι οι Ελληνες,αν’εφερε, αναγνωρίζουν την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση, και παρατήρησε πως η αναγνώριση της προσφοράς της ΝΔ διαχρονικά είναι και ο μεγαλύτερος «εφιάλτης» των αντιπάλων της, που στηρίζουν την ύπαρξη τους στα Μνημόνια.

Παραδέχθηκε ότι έγιναν και λάθη, παραλείψεις, αδικίες, ιδιαίτερα απέναντι στη μεσαία τάξη, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή, και απευθύνθηκε στους απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ. «Ακούμε τη φωνή τους, δεν αγνοούμε κανέναν. Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όσους δέχονται τις αρχές και αξίες μας και θέλουν να βάλουν πλάτη για να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα»» είπε.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δίνει μεγάλη μάχη για το τέλος της εποχής των Μνημονίων. Δήλωσε ότι τα μέλη της ΟΝΝΕΔ διακατέχονται από υπερηφάνεια επειδή ανήκουν στην παράταξη που έδωσε και δίνει εθνικό όραμα στη χώρα και τόνισε: «Είμαστε εδώ αποφασισμένοι να αντισταθούμε στις δυσκολίες, για να πάμε την πατρίδα μπροστά. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε θεματοφύλακες των αρχών και αξιών της ΝΔ».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν κατάφερε να παραστεί, διότι οι υποχρεώσεις του τον κράτησαν στις Βρυξέλλες, και σε γραπτό μήνυμα που έστειλε στην εκδήλωση υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Σήμερα, το 2014 με και κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, καλούμαστε για μία ακόμα φορά, ανταποκρινόμενοι στις ιστορικές προκλήσεις να ανοίξουμε την πόρτα που θα μας οδηγήσει σε μία Νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα των αξιών, του κύρους, της αυτοπεποίθησης, της ευθύνης, της διαφάνειας, τη νέα σύγχρονη ευρωπαϊκή και υπερήφανη Ελλάδα. Αυτό το δρόμο μας δείχνουν οι πολίτες και αυτό το δρόμο, μέσα από τις δυσκολίες της κρίσης που σταδιακά αφήνουμε πίσω , καλούμαστε ενωμένοι οι Έλληνες να διαβούμε. Αυτό το δρόμο της εθνικής ενότητας και της εθνικής συνεννόησης ζητούμε να ακολουθήσουν μαζί μας και σε πνεύμα ομοψυχίας και αλληλεγγύης οι έλληνες πολίτες πέρα και πάνω από τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές αντιθέσεις και διαφορές».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος είχε λάβει πρόσκληση δεν πήγε στην εκδήλωση και σε ανάρτηση του στο Διαδίκτυο έγραψε: «Πίστευα πάντα και προσπαθώ να το υποστηρίζω με πράξεις ότι τιμούμε την προσωπικότητα και την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας πρακτική τις αρχές και τις αξίες που ενέπνευσε με το έργο του».

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο από τη 40χρονη διαδρομή της ΝΔ Μετά το τέλος της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά τον λόγο πήραν στελέχη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.