Ειδησεογραφικό site

Με 24ωρη απεργία την Τετάρτη ανοίγει το μέτωπο του φαρμάκου

37

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο πώλησης Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) και σε σούπερ μάρκετ. Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σήμερα Σάββατο.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και 5 χρόνια» και εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους. Επισημαίνουν πως τα 9.800 φαρμακεία που έχουν απομείνει αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων.

Το σενάριο πώλησης ορισμένων ΜΗΣΥΦΑ και εκτός φαρμακείων δεν απέκλεισε νωρίτερα το Σάββατο ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ένα «μέρος» αυτής της κατηγορίας σκευασμάτων «ενδεχομένως να πάει στα σούπερ μάρκετ».

Ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε ωστόσο ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές – που θέλουν την απελευθέρωση της αγοράς φαρμάκου – δεν έχει τελειώσει ακόμη, εξηγώντας πως η κυβέρνηση έχει βάλει και σε αυτήν την περίπτωση όρους.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος έχει πάντως επιτεθεί προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα των ΜΗΣΥΦΑ, προειδοποιώντας πως αν δεν τηρηθούν οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση θα βρε τους φαρμακοποιούς απόλυτα εναντίον της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.