Ειδησεογραφικό site

Με το συλλαλητήριο των ενστόλων ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις εν όψει ΔΕΘ

39

Το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν οι ένστολοι που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν το Σάββατο εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Λευκό Πύργο και συμμετείχαν ένστολοι από διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς επίσης και συνταξιούχοι, ενώ παρευρέθηκαν και τάχθηκαν στο πλευρό των διαδηλωτών, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης – απηύθυνε και χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες – βουλευτές της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, κ.α.

Στη συνέχεια οι ένστολοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία η οποία κατέληξε έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, όπου εκπρόσωποί τους παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στις ομιλίες τους οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί ζήτησαν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ για το θέμα του μισθολογικού, ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και επιστροφή των αποθεματικών των ασφαλιστικών τους ταμείων.

«Απαιτούμε από την Πολιτεία σεβασμό και θωράκισή μας από κάθε πλευρά, ώστε να είμαστε σε θέση να αντεπεξέλθουμε στις αντιξοότητες και τους κινδύνους του λειτουργήματός μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κοινό ψήφισμά τους οι ένστολοι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.