Ειδησεογραφικό site

Με τι κριτήριο ψάχνουν οι νέοι σήμερα δουλεια;

65

Οι Millennials διχάζουν ξανά. Έντονη φιλελεύθερη στάση όσον αφορά τα κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα και υποστηρικτές της κλασικής φιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, ισότητα μεταξύ των φύλων, νομιμοποίηση των ναρκωτικών… είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά της γενιάς τους που έχουν κάνει τις υπόλοιπες γενιές ή να τους αγαπούν ή να τους μισούν, να τους θεωρούν τεμπέληδες ή εκείνους που θα αλλάξουν τον κόσμο.

Η γενιά αυτή, είναι σήμερα η «αγοραστική δύναμη» αλλά και το εργατικό δυναμικό των εταιρειών. Γι αυτό πρέπει να ξέρουμε τι σκέφτονται.

Τα τελευταία χρόνια , η Deloitte πραγματοποίησε μια έρευνα (Millennial Survey) με σκοπό να δουν τι σκέφτεται για το ρόλο των επιχειρήσεων στην κοινωνία η γενιά που καθιστά πλέον την πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού.

Το συμπέρασμα; Οι Millennials δίνουν τόση σημασία στις ανθρώπινες αξίες, όσο οι εταιρείες στην παραγωγή κέρδους.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 7.800 άτομα (γεννημένοι μετά το 1982) με πτυχίο κολεγίου που εργάζονται με πλήρες ωράριο. Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι όταν έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον εργασιακό χώρο, έψαξαν για εταιρείες με ισχυρούς στόχους εκτός από το κίνητρο του κέρδους.

«Πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο σε βραχυπρόθεσμους στόχους και περισσότερο χρόνο στην οικοδόμηση πολιτικών που σχετίζονται με το συνολικό καλό και επικεντρώνονται στους ανθρώπους, σημειώνει ο πρόεδρος της εταιρείας, Στιβ Άλμοντ.

Ακόμα, δήλωσαν πως δεν ενδιαφέρονται για το αν θα έχουν τεχνικές δεξιότητες οι ηγέτες των εταιρειών, αρκεί να μπορούν να εμπνεύσουν τους εργαζόμενους και τον κόσμο, να έχουν στρατηγική, να είναι ευχάριστοι και με όραμα.

Όταν ερωτήθηκαν, δε, ποιοι τομείς είναι «συνώνυμο» της ισχυρής ηγεσίας – η τεχνολογία, τα μέσα ενημέρωσης και οι τηλεπικοινωνίες ( ΤΜΤ ) ήταν οι πρώτες επιλογές, με την Google και την Apple σαν παραδείγματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως ο ίδιος ο ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς, δεν είχε ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις.

Επίσης, περισσότερες γυναίκες απ’ ότι οι άνδρες δήλωσαν ότι σε περίπτωση που βρίσκονταν σε υψηλόβαθμες θέσεις θα έδιναν προτεραιότητα στις ανάγκες των εργαζομένων τους, αντί να ψάχνουν για καθαρά οικονομικά οφέλη ή προσωπική ανταμοιβή.

Τέλος, οι περισσότεροι δεν πιστεύουν πως οι εργοδότες τους, κάνουν πλήρη χρήση των δεξιοτήτων τους , ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες και την Ιαπωνία , την Τουρκία , τη Χιλή και τη Νότια Κορέα . Ταυτόχρονα , αναγνωρίζουν ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν θα τους δώσει τις δεξιότητες που οι εργοδότες ψάχνουν σήμερα, εκτιμούν περισσότερο, όπως η ηγεσία και οι επιχειρηματικές ικανότητες . «Οι απόφοιτοι δεν χρειάζονται MBA , προκειμένου να πετύχουν στις επιχειρήσεις», τονίζει ο Στιβ Άλμοντ.

Πηγή: fortunegreece.com

Τα σχόλια είναι κλειστά.