Ειδησεογραφικό site

Με τιμές αρχηγού κράτους κηδεύτηκε ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ

30

Φόρο τιμής απέδωσε σήμερα στον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό της Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ η χώρα της Τουρκιάς. Ως ένας από τις πλέον σημαίνουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια, ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ κηδεύτηκε με τιμές αρχηγού κράτους.

Η σορός του πρώην πρόεδρου ο οποίος απεβίωσε την Τέταρτη, εναποτέθηκε ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κατά τη διάρκεια μιας πρώτης επίσημης τελετής, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας συμπεριλαμβανομένων του ισλαμό-συντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντος προέδρου συνόδευε ένα απόσπασμα της προεδρικής φρουράς, ενώ κατόπιν μεταφέρθηκε πάνω σε έναν κιλλίβαντα πυροβόλου στους δρόμους της Άγκυρας έως το τέμενος του Κοτζατεπέ προκειμένου να τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία. Μετά τον θάνατό του έπειτα από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού, σε ηλικία 90 ετών, ολόκληρη η χώρα απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα πολιτικό.

Από το 1965 ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ κυβέρνησε την Τουρκία για ένα διάστημα 11 ετών ως επικεφαλής επτά διαφορετικών κυβερνήσεων. Κατόπιν διετέλεσε επικεφαλής του τουρκικού Κράτους από το 1993 έως το 2000, την χρονιά που αποσύρθηκε από την πολιτική ζωή.
Ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ θα ταφεί αύριο στην γενέτειρά του, την Ισπάρτα (κεντρικά).

Τα σχόλια είναι κλειστά.