Ειδησεογραφικό site

Με οδηγίες Μπαλτάκου ψήφιζε η Χρυσή Αυγή – Τον “καίνε” τα μηνύματα στον Κασιδιάρη

30

Σε απευθείας επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη τον οποίο καθοδηγούσε για το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, βρισκόταν ο τέως γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος. Αυτό προκύπτει από μηνύματα στο κινητό του προφυλακισμένου βουλευτή.

Αποκαλυπτικά είναι τα μηνύματα στο κινητό του Ηλία Κασιδιάρη, στα οποία φαίνεται ο ρόλος του Τάκη Μπαλτάκου ως άτυπου καθοδηγητή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπως δημοσιεύει την Πέμπτη η Εφημερίδα των Συντακτών.

«Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει να ‘μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χειρών. Επίσης μου’ πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις στρατιωτικές Σχολές. Του είπα είμαστε ενήμεροι», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα από τα μηνύματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα δύο άρθρα 62 και 83 είναι εκείνα που είχε προσθέσει σε νομοσχέδιο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντ.Ρουπακιώτης και έδιναν στον Άρειο Πάγο και ΣτΕ το δικαίωμα αναψηλάφησης υποθέσεων αστικού χαρακτήρα ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατα τα ίδια στοιχεία, ο Τάκης Μπαλτάκος έδινε και συγχαρητήρια στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τραμπουκισμούς μέσα στο κοινοβούλιο. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που ο Π.Ηλιόπουλος είχε προκαλέσει στη Βουλή, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης να προειδοποιήσει ότι θα καλέσει τον φρούραρχο της Βουλής.

«Πέρασε ο Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο» ήταν το σχετικό μήνυμα που έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής στο κινητό του Ηλία Κασιδιάρη μετά το επεισόδιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.