Ειδησεογραφικό site

Με Νεϊμάρ και… Ιαπωνική βοήθεια η Βραζιλία νίκησε στην πρεμιέρα του Μουντιάλ (Βίντεο)

40

Η πίεση για τους παίκτες της Εθνικής Βραζιλίας ήταν μεγάλη. Ακόμα περισσότερο για τον Νεϊμάρ, στον οποίο ήταν στραμμένα όλα τα βλέμματα. Τελικά ο Νεϊμάρ τους έδειξε ότι μπορούν να υπολογίζουν σε αυτόν. Με δύο δικά του γκολ και βοήθεια από τη διαιτησία, η ομάδα του Λουίς Σκολάρι νίκησε έστω και δύσκολα την Κροατία 3-1 στο Σάο Πάολο και άρχισε με νίκη το Μουντιάλ.

Η αλήθεια είναι όμως πως η Βραζιλία δεν άρεσε. Νίκησε επειδή είχε τύχη, αλλά και… σπρώξιμο από τον Ιάπωνα διαιτητή Νισιμούρα. Ο τελευταίος, καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος του Λοβρεν (για κράτημα στον Φρεντ) και έτσι ο Νεϊμάρ σκόραρε για το 2-1. Κι η αλήθεια επίσης είναι ότι η Κροατία κερδισε τις εντυπώσεις, αφού παρά την πίεση της Βραζιλίας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Η Κροατία προηγήθηκε με αυτογκόλ του Μαρσέλο στο 11′. Η Βραζιλία προσπάθησε για την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 29′ με δυνατό σουτ του Νεϊμάρ έξω από την περιοχή. Στο β’ μέρος, η Βραζιλία μπήκε δυνατά για ένα δεύτερο γκολ, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Τελικά, η λύση ήρθε από τον διαιτητή Νισιμούρα ο οποίος είδε πέναλτι σε κράτημα του Λόβρεν στον
Φρεντ. Ετσι, ο Νεϊμάρ πέτυχε το 2-1 κι ενώ ο Πλετίκοσα απέκρουσε τη μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να την συγκρατήσει.

Η Κροατία έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 90′ , αλλά ο Σέζαρ απέκρουσε το σουτ του Πέριστς. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο επόμενο λεπτό ο Οσκαρ πέτυχε το 3-1 (στην αρχή της φάσης έγινε φάουλ υπέρ της Κροατίας που δεν δόθηκε).

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο (63′ Ερνάνες), Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ, Χουλκ (68′ Μπερνάρντ), Νεϊμάρ (88′ Ραμίρες), Φρεντ

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλκο, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Κόβατσιτς (61′ Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Όλιτς, Γέλαβιτς (78′ Ρέμπιτς)

Τα σχόλια είναι κλειστά.