Ειδησεογραφικό site

Με μπηχτές και καρφιά στρίμωξε τον Τσίπρα ο Μεϊμαράκης – Τσίπρας σημαίνει συνεχείς εκλογές, αστάθεια και αβεβαιότητα

34

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης πήγε στο ντιμπέιτ, με στόχο να αποδομήσει το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα και να του προκαλέσει προσωπικό πολιτικό κόστος και παρέμεινε στο στόχο του μέχρι το τέλος.

Υπό αυτή την έννοια, η παρουσία του προέδρου της ΝΔ στο ντιμπέιτ μπορεί να εκληφθεί και σαν πρόγευση για τη μεταξύ τους τηλεοπτική αναμέτρηση, την προσεχή Δευτέρα.
Σε κάθε κύκλο ερώτησης, και ενώ τηρούσε το ασφυκτικό περιθώριο, παράλληλα με την απάντηση, έκανε και μία επίθεση στον κ. Τσίπρα. Μάλιστα, επισήμανε ότι, ενώ του απηύθηνε μομφές και ερωτήσεις, ο κ. Τσίπρας δεν απαντούσε.

Δείχοντας ότι έχει συναίσθηση της όλης διαδικασίας του ντιμπέιτ, επισήμανε δύο φορές ότι, όπως εξελίχθηκε, μπορεί να βγουν κερδισμένα τα κόμματα που δεν συμμετείχαν και ότι οι τηλεθεατές μπορεί να άλλαζαν κανάλι.

Ενώ όμως ο κ. Τσίπρας ακολουθούσε εντελώς διαφορετική τακτική, αποφεύγοντας να περάσει στην αντεπίθεση, ανέλαβε να… καθαρίσει ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος του επιτέθηκε για την υπόθεση των υποβρυχίων, προκαλώντας την «έκρηξη» του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος είπε για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ πως «βλέπει ότι μένει εκτός Βουλής και έχει παλαβώσει».

Ο κ. Καμμένος πάντως επανήλθε και τον κατηγόρησε ότι «λέει ψέματα και είναι υπόδικος», χωρίς να έχει ευκαιρία να απαντήσει εντός διαδικασίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση, με ανταλλαγές χαρακτηρισμών.

Ο κ. Μεϊμαράκης έμεινε στη βασική του στρατηγική, επιχείρησε να εμφανίσει την «αναξιοπιστία και την αναποτελεσματικότητα» του κ. Τσίπρα, καθώς και την άρνησή του να δεχθεί διάλογο και συνεργασία, εν αντιθέσει με τον ίδιο, που επιδιώκει τη συζήτηση πριν τις εκλογές και τη συνεργασία μετά. Παράλληλα, μίλησε με το γνωστό απλό και λαϊκό τρόπο του.

Στο πεδίο της οικονομίας ο κ. Μεϊμαράκης, υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας διέκοψε βιαίως το βίο της κυβέρνησης της ΝΔ και γι’ αυτό δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Το Γενάρη η οικονομία ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι είναι τώρα». Του… πέταξε, δε, και την μπηχτή ότι «εμείς δεν δώσαμε υποσχέσεις ότι θα σκίσουμε το μνημόνιο».

Για την άρνησή του Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει σε διάλογο και σε μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας: «Αν ο ελληνικός λαός μου δώσει την εντολή θα την πάρω, για να σχηματίσω κυβέρνηση συνεργασίας, αντιθέτως με τον κ. Τσίπρα που δεν θέλει συνεργασίες και δεν θέλει ούτε να με δει… Αντίθετα, αν είναι να κάνουμε διάλογο, για να καταλήξουμε σε συμφωνία για το καλό του τόπου, εγώ είμαι πρόθυμος την επόμενη εβδομάδα να πάω και στην Κουμουνδούρου».

Για την Παιδεία: «Εμείς θέλουμε τους άριστους και τα πρότυπα σχολεία, ο κ. Τσίπρας τιμωρεί και φορολογεί κάθε τι το ιδιωτικό και έβαλε 23% στην ιδιωτική παιδεία».
Για το μεταναστευτικό και την αμυντική πολιτική: «Να μην χάσουμε κανένα νησάκι, επειδή ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Ενώ έβλεπε το πρόβλημα με τους μετανάστες να έρχεται δεν προετοιμάστηκε».

Χτυπώντας «την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα», είπε ότι «μέχρι την Κυριακή των εκλογών μπορεί να γίνει ξανά αντιμνημονιακός». «Τσίπρας σημαίνει συνεχείς εκλογές, αστάθεια, αβεβαιότητα. Το επτάμηνό του στοίχισε στην οικονομία 90 δισ. ευρώ» υπογράμμισε.

Στη μόνη αιχμή του κ. Τσίπρα ότι δεν γνωρίζει οικονομικά, απάντησε: «Ξέρω καλά οικονομικά, γιατί τα έχω σπουδάσει και έχω κάνει και διδακτορικό» και συνέχισε: «Φεσώσατε τη χώρα περίπου 90 δισ. σε επτά μήνες. Αν δεν είχαμε το δημοψήφισμα, δεν θα είχαμε φόρτωμα 25 δισ. μόνο για τις τράπεζες. Για τα υπόλοιπα, διαβάστε το κείμενο της συμφωνίας, εγώ δεν μιλάω καλά ξένες γλώσσες, εσείς προλάβατε και τα μάθατε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.