Ειδησεογραφικό site

Με επίθεση στον προϋπολογισμό ξεκινά την κοινοβουλευτική μάχη ο Τσίπρας

39

Μια δυνατή πρόγευση για το πώς θα συγκρουστεί με την κυβέρνηση κατα την τριήμερη συζήτηση στη βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται να δώσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.
Η συνεδρίαση θα προετοιμάσει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ κατά την κρίσιμη μάχη, που αρχίζει την Τετάρτη και θα δώσει, σύμφωνα με πολλούς, ένα πρώτο σοβαρό δεδομένο σχετικά με την δυνατότητα αυτής της βουλής να εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να δώσει το έναυσμα για την αποδόμηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, που κατέθεσε η κυβέρνηση. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ειναι ότι αφενός μεν πρόκειται για ενα υπεραισιόδοξο σχέδιο, που δεν εχει σχέση με την πραγματικότητα και αφετέρου ότι εχει μικρή σημασία, αφού θα αλλάξει κατα αρχήν με την εκπόνηση του τελικού σχεδίου, αλλα κυρίως με την αλλαγή της κυβέρνησης την άνοιξη και άρα θα διαμορφωθεί ένας άλλος εντελως διαφορετικός προϋπολογισμός.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, αλλα και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι επιχειρεί να εξαπατήσει με τα περι εξόδου απο το μνημονιο. Θα τον κατηγορήσει επισης για φυγομαχία, καθώς η έναρξη της συζήτησης προγραμματίστηκε την ημέρα που ο ίδιος θα λείπει στο εξωτερικό. Αναμένεται επισης να ζητήσει και πάλι εκλογές, τονίζοντας ότι την ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί πλέον να τη δωσει μόνον ο ελληνικός λαός και οχι μια απονομιμοποιημένη Βουλη.
Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει πάντως απο τους βουλευτες – υπεύθυνους τομέων κυβερνητικού έργου που θα σηκώσουν το βάρος της αντιπαράθεσης στην τριήμερη συνεδρίαση της βουλής, να παρουσιάσουν τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Να ειναι δηλαδή η εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ περισσοτερο προγραμματική και θετική, παρά αντιπολιτευτική. «Είμαστε κυβερνηση εν αναμονή και οι πολίτες θελουν να δουν το δικό μας σχέδιο, καθώς την αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης τη βιώνουν ήδη» σημειώνουν παράγοντες της Κουμουνδούρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.