Ειδησεογραφικό site

Με γκολ του Αυλωνίτη ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό

38

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. Το γκολ του Αυλωνίτη στο 59′ (είχε περάσει ως αλλαγή στο 57′) χάρισε στους Ερυθρόλευκους τους τρεις βαθμούς και διατήρησε το «απόρθητο» που έχουν στο γήπεδο Καραϊσκάκη από την αρχή της περιόδου (4Χ4).

Πολύ κακό ποιοτικά το ματς σε ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Έχασε πέναλτι στο 80′ ο Μήτρογλου, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Στιλ, αλλά ο Άγγλος το απέκρουσε.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου παρατάχθηκε στο φαληρικό γήπεδο με καθαρό στόχο να μην χάσει, σε αντίθεση με τους Πειραιώτες οι οποίοι ήταν σαφώς πιο επιθετικοί, χωρίς, ωστόσο, να δημιουργούν ευκαιρίες.

Έστω και από μία «στημένη» φάση πέτυχαν το γκολ που τους χάρισε το πολύτιμο «τρίποντο» και τους διατήρησε σε…τροχιά τίτλου, ενώ από την άλλη οι όποιες σκέψεις είχαν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα σιγά-σιγά αρχίζουν να εξαφανίζονται.

Τον απόλυτο έλεγχο στα πρώτα 45 λεπτά του ντέρμπι είχε ο Ολυμπιακός, που δεν ήταν ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια. Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που ήταν καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο και κάτω από τον χώρο του κέντρου, αλλά ανύπαρκτο μεσοεπιθετικά, οι Πειραιώτες προσπάθησαν πότε από αριστερά με τους Μαζουάκου-Αφελάι, αλλά και από δεξιά με τους Κασάμι-Ελαμπντελαουΐ να διασπάσουν την αμυντική διάταξη των «πρασίνων», χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 14΄ για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Από την κούρσα του Αφελάι και τη σέντρα που έβγαλε ο Στιλ έδιωξε προσωρινά και στο «ριμπάουντ» ο Μανιάτης έπιασε το βολέ που εξουδετέρωσε σωτήρια ο γκολκίπερ των «πρασίνων» που δεν είχε προλάβει να γυρίσει στην εστία του.

Συνέχισε να πιέζει η ομάδα του Μίτσελ, αλλά τις περισσότερες φορές οι παίκτες του Παναθηναικού έβγαιναν πρώτοι πάνω στη μπάλα κι απομάκρυναν, αλλά όσες φορές προσπάθησαν να βγουν στην αντεπίθεση δεν άλλαξαν πάνω από δύο-τρεις πάσες. Γενικά το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ρυθμό, ούτε πολλές φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να έχει υπομονή στο παιχνίδι του και να πετυχαίνει στο πρώτο μέρος αυτό που ζητούσε από την έναρξη του αγώνα, το μηδέν στην άμυνα.

Παρόμοιο το σκηνικό του αγώνα και στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός δε ρίσκαρε, περίμενε τους γηπεδούχους κάτω από τη μεσαία γραμμή και κρατούσε εύκολα τους παίκτες του Ολυμπιακού μακριά από την εστία του Στιλ.

Όλα αυτά μέχρι το 59΄. Σε ένα από τα πολλά φάουλ που κέρδισαν οι Πειραιώτες έξω από την περιοχή, ο Ντομίνγκες εκτέλεσε και ο Αυλωνίτης που είχε μπει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα με γυριστή κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Τη μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι έχασε ο Κώστας Μήτρογλου στο 81΄. Ο στράικερ του Ολυμπιακού κέρδισε πέναλτι όταν ανατράπηκε καθαρά από τον Στιλ, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έπεσε σωστά στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν μετά το γκολ να αντιδράσουν, εκμεταλλευόμενοι την κούραση των γηπεδούχων, αλλά συνολικά ήταν πάρα πολύ κακοί στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους με συνέπεια ο Ρομπέρτο να περάσει ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της καριέρας του.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθήνας)

Κίτρινες: Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι, Μανιάτης – Καρέλης, Νάνο, Πράνιτς, Σίλντενφελντ, Στιλ, Πέτριτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουάκου, Μποτία (57΄ Αυλωνίτης), Αμπιντάλ, Ελαμπντελαουΐ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (75΄ Κασάμι), Αφελάι, Ντομίνγκες (87΄ Φουστέρ), Μήτρογλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ (69΄ Μέντες), Λαγός, Νάνο, Ατζαγκούν, Καρέλης, Μπούι (65΄ Πέτριτς), Ζέκα, Πράνιτς (75΄ Δώνης).

Τα σχόλια είναι κλειστά.