Ειδησεογραφικό site

Μεϊμαράκης: Συνεννόηση για εκλογή ΠτΔ τώρα και μετά για εκλογές

39

 Την ανάγκη συνεννόησης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υπογράμμισε από τα Χανιά ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μειμαράκης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε πως όλα τα είναι πολύ ανοιχτά, κάνοντας λόγο για ένα πολύ μεγάλο πάζλ αβεβαιότητας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως είναι τα οικονομικά θέματα με το πρόγραμμα, τα εθνικά θέματα με τα ελληνοτουρκικά, την ΑΟΖ, το Κυπριακό και τις ταραχές στην περιοχή μας, τα θεσμικά θέματα όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Όπως είπε, για όλα αυτά, πρέπει να δοθούν απαντήσεις και λύσεις ταυτόχρονα και εξαρτώνται από το αν θα γίνουν εκλογές οι οποίες μπορούν να προκληθούν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, το μεγάλο κομμάτι του παζλ της αβεβαιότητας είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία αδυνατίζει πάρα πολύ και την δική μας διαπραγματευτική θέση.

Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε: «Αν η χώρα τελικά εκλέξει Πρόεδρο θα έχει ένα θεσμικό συνομιλητή και με τους έξω και με τους μέσα, νεοεκλεγέντα και σύμβολο εθνικής ενότητας, ομοψυχίας, ενότητας του λαού μας. Πιστεύω, λοιπόν, ότι αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο, είναι αναγκαίο, προέχει να συνεννοηθούμε στο όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της εκλογής του και όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν.Απευθύνομαι, λοιπόν, και στους πολίτες και στους βουλευτές».

«Να σκεφθούμε ότι θα πρέπει να μην οδηγηθούμε σε εκλογές, χωρίς εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας , διότι θα είναι πάρα πολύ αδύνατη θεσμικά η θέση της χώρας» κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.