Ειδησεογραφικό site

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας είναι ο αρχιτέκτονας του πιο επώδυνου Μνημονίου – Με κυβέρνηση συνεργασίας θα βγούμε από την κρίση

42

 

Την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας την επομένη των εκλογών, τόνισε ο Βαγγέλης Μειμαράκης.Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα news247.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως αν η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα θα λάβει την εντολή και θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης με τον ίδιο πρωθυπουργό.

«Μπορούμε να συνεργαστούμε με τις πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, στη βάση προγραμματικών κατευθύνσεων και στόχων στα οποία θα συμφωνήσουμε» δήλωσε, υποστηρίζοντας πως ο τόπος έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση μακράς θητείας που θα μπορέσει να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

«Εμείς πιστεύουμε στην αναγκαιότητα των κυβερνήσεων συνεργασίας, γιατί μόνο έτσι μπορούν να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα. Πολύ περισσότερο σήμερα, με τα δεδομένα που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο τόπος έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Χρειάζεται μια κυβέρνηση μακράς θητείας, που θα μπορέσει να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ασφαλώς, μπορούμε να συνεργαστούμε με τις πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, στη βάση προγραμματικών κατευθύνσεων και στόχων στα οποία θα συμφωνήσουμε» επανέλαβε ο κ. Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που διαπραγματεύτηκε, έφερε και ψήφισε το Μνημόνιο. Είναι ο αρχιτέκτονας του πιο επώδυνου Μνημονίου» ανέφερε. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, η επόμενη κυβέρνηση θα έχει δύσκολο έργο, για αυτό και έκανε λόγο για «μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση», η οποία «με την απαιτούμενη εθνική συναίνεση θα στέλνει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας», επισημαίνοντας ότι «από τα κόμματα που θα συνεργαστούν εξαρτάται η βιωσιμότητά της».

Οπως είπε, η ΝΔ δεν αποδέχεται τα υφεσιακά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ξεκαθάρισε πως ουδέποτε ο ίδιος μίλησε για απολύσεις στο δημόσιο τομέα. «Κανείς δεν μίλησε για απολύσεις. Εμείς μιλάμε για εξορθολογισμό στη λειτουργία του κράτους, αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων, υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και ενίσχυση της ανάπτυξης» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.