Ειδησεογραφικό site

Μεϊμαράκης: Να κοστολογούνται οι προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων

38

Πρόταση για κοστολόγηση των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων από ανεξάρτητο οργανισμό έριξε στο πολιτικό τραπέζι ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης υποστηρίζοντας πως την συγκεκριμένη εργασία μπορεί να την αναλάβει το Γραφείο της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως οι πολίτες «δεν μπορεί να πηγαίνουν στις κάλπες μόνο με το μυαλό στην τιμωρία» αλλά να αξιολογούν και να αναλύουν τις προτάσεις των κομμάτων.

«Γι’ αυτό και θεωρώ πολύ ουσιαστική και σοβαρή την άποψη που ακούστηκε στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής ότι δηλαδή θα μπορούσε σοβαρά τουλάχιστον να κοστολογήσει και τα προγράμματα που τα κόμματα παρουσιάζουν, ώστε να υπάρχει μια πιο έγκυρη- ίσως και με το Οικονομικό Επιμελητήριο από κοινού- άποψη οικονομική, η οποία να δίνεται στους πολίτες» είπε για να προσθέσει με νόημα «είναι κάποια ζητήματα τα οποία είναι εύηχα, ακούγονται ωραία αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στις σημερινές συγκυρίες…».

Τα σχόλια είναι κλειστά.