Ειδησεογραφικό site

Μεϊμαράκης κατά δανειστών: Η Τρόικα δεν εκφράζει την Ευρώπη που θέλουμε και αγωνιστήκαμε για να μπούμε!

59

«Είμαστε σε μια περίοδο με αρκετή ομίχλη. Πρώτη φορά είναι όλα τα ζητήματα ανοιχτά και απαιτούν ταυτόχρονα λύση», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με τον οποίο συναντάται αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για μια περίοδο με αβεβαιότητα. «Δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε ακραίες λαϊκίστικες φωνές που θα μας οδηγήσουν σε εσωστρέφεια», τόνισε και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά με μια Τρόικα που δεν εκφράζει την Ευρώπη που θέλουμε και αγωνιστήκαμε για να μπούμε».

Κατά τον κ. Μεϊμαράκη: «Με σύνεση και υπευθυνότητα θα αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα. Ο προϋπολογισμός θα ψηφιστεί χωρίς εκπλήξεις».

Αναφερόμενος στις συνομιλίες με τους δανειστές για την ολοκλήρωση του υπάρχοντος προγράμματος, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται και η Τρόικα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις της τα προηγούμενα δύο χρόνια. Με σθένος αποκρούουμε τις εκτιμήσεις τους γιατί δεν θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση. Το Μνημόνιο τελειώνει 31 Δεκεμβρίου, μας ενδιαφέρει η επόμενη μέρα, όχι ποιος θα τη διαχειριστεί».

Ο κ.Μεϊμαράκης διασύνδεσε το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα τονίζοντας: «Πιστεύω να συμφωνήσουμε ώστε ομαλά να προχωρήσουμε συναινετικά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να έχουμε το νέο παράγοντα που θα είναι καλός συνομιλητής και με τους έξω και μέσα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας που άκουγε με προσοχή τον κ. Μεϊμαράκη αρκέστηκε να παρατηρήσει: «Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση σε μια περίοδο με πολύ ομίχλη, όπως είπατε. Ελπίζω και εύχομαι να ξεδιαλύνει και να έχουμε αίθριο καιρό στην πορεία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.