Ειδησεογραφικό site

Μεϊμαράκης: Οι εκλογές της Κυριακής είναι η τελευταία ευκαιρία

110

 

Την τελική του επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης με την λήξη της προεκλογικής περιόδου.

Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Μεϊμαράκης αμφισβήτησε την «προσωπική ηθική του κ. Τσίπρα», ενώ έκανε αναφορά στην υπόθεση Φλαμπουράρη, λέγοντας ότι είναι προσωπικός του συνεργάτης, υπογραμμίζοντας πως δεν συνιστούν αριστερή ηθική οι βόλτες με κότερα.

Ο κ. Μείμαράκης έκλεισε την προεκλογική του προσπάθεια όπως την είχε αρχίσει, με επιχείρηση αποδόμησης του πολιτικού προφίλ του κ. Τσίπρα που είναι το μοναδικό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος του κ. Μεϊμαράκη είναι να αποτρέψει τους αναποφάσιστους της τελευταίας στιγμής να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ενδεχομένως του δώσει τη νίκη στις εκλογές. Στην λεωφόρο Συγγρού θεωρούν ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κολλήσει στο 70% και πως αν παραμείνει εκεί μέχρι την ώρα της κάλπης, τότε η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές.

«ΝΔ και σταθερότητα για τα επόμενα χρόνια ή ΣΥΡΙΖΑ και αβεβαιότητα». Αυτό ήταν το δίλημμα που έβαλε ο πρόεδρος της ΝΔ στην τελευταία προεκλογική συνέντευξη που έδωσε.

O κ. Μεϊμαράκης εξήγησε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει την ομοιογένεια στο εσωτερικό του κόμματός του, ώστε να εγγυηθεί την κυβερνητική σταθερότητα και επικαλέστηκε τις θέσεις των «53» ενώ πρόσθεσε: «πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει σταθερή κυβέρνηση».

Συνέχισε λέγοντας ότι τον Ιανουάριο ο πολίτης είχε να συγκρίνει ανάμεσα στα δικά μας πεπραγμένα και στα δικά του υπεσχημένα, τώρα έχει να κρίνει τα δικά του υπεσχημένα σε σχέση με τα πεπραγμένα».

Εφόσον κερδίσει επανάλαβε ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση που θα θυμίζει την εθνική Ελλάδας και πρόσθεσε ότι «θα συμπεριλάβει ικανά και άξια πρόσωπα από τα κόμματα και από την κοινωνία» διευκρινίζοντας ότι «δεν θα είναι κυβέρνηση τεχνοκρατών ή καθηγητών αλλά θα έχει πρόσωπα και από την υπηρεσιακή κυβέρνηση και ενδεχομένως και από την κυβέρνηση Τσίπρα».

Σε ερώτηση αν σκέπτεται ακόμη και τον νυν υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη, απάντησε ότι ακόμη και αυτό το σκέπτεται. Είπε ότι δεν έχει νόημα να καλέσει μετά τις εκλογές τον κ. Τσίπρα για συνεργασία, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το έχει απορρίψει πολλές φορές και κατηγορηματικά και δεν έχει νόημα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα τον καλέσει να συμμετάσχει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευση και σημείωσε ότι είναι υποχρέωσή του να ανταποκριθεί.

«Ο Τσίπρας έχει υποστεί μετάλλαξη, ο Καμμένος είναι στα τέσσερα»

Παράλληλα, επανέλαβε την επίθεση στον πολιτικό του αντίπαλο λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας έχει παραλογιστεί, έχει υποστεί μετάλλαξη μετά τις 14 Αυγούστου, μας έχει τρελάνει στο ψέμα».

«Λέει ψέμματα, ψέμματα, ψέμματα… Έχει πάρει έναν δρόμο ολοκληρωτισμού, εμάς κατηγορούσε και ήλθε τελικά και έκανε χειρότερα. Την τελευταία εβδομάδα δεν γίνεται πολιτικός διάλογος, είναι παραφρόνηση. Δεν ξέρει ούτε οικονομικά και παρότι του κάναμε στην Βουλή και ιδιωτικά μαθήματα και σαν χώρα μας φέσωσε 90 δισ. πάλι δεν έμαθε», είπε.

Μάλιστα, στράφηκε και κατά του Πάνου Καμμένου λέγοντας: «άσε αυτός τι έχει πάθει από τότε που υπέγραψε μνημόνιο και είναι στα τέσσερα».

Σε περίπτωση που η ΝΔ είναι στην αντιπολίτευση προειδοποίησε «να μην θεωρεί κανείς δεδομένη την στάση της και ότι θα στηρίζει στην Βουλή ότι θα κάνει ο Τσίπρας. Το μνημόνιο ψηφίστηκε, στο εξής το ζητούμενο είναι η εκταμίευση και ας παει να βρει πλειοψηφία να ψηφίσει τα μέτρα που θα απαιτηθούν».

Είπε ακόμη ότι «τα δύσκολα είναι μέχρι το Πάσχα του 2016. Μετά τα πράγματα μπορούν να ανοίξουν, αν έχουμε κάνει αυτά που πρέπει. Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις».

«Εμείς θα προχωρήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, αυτά δεν τα πιστεύει. Θα ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα και θα προχωρήσουμε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν έρχεται να συμφωνήσουμε πάνω σε αυτά; Γιατί δεν τα πιστεύει», τόνισε.

Βαριά υπονοούμενα κατά του Βαρουφάκη

Την ίδια ώρα άφησε βαριά υπονοούμενα κατά του Γιάνη Βαρουφάκη και του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην διαπραγματευτική ομάδα που είχε συγκροτήσει ο κ. Βαρουφάκης με την ανοχή του κ. Τσίπρα: «είχε μέσα στην ομάδα του εκπρόσωπο των funds, και πολίτες ξένων κρατών που ενημέρωναν για το πως θα αντεπιτεθεί η χώρα σε περίπτωση που δεχθεί κερδοσκοπικές επιθέσεις».

«Ο Τσίπρας κάνει ότι μπορεί για να χάσει τις εκλογές, εμείς ξεκινήσαμε 20 μονάδες πίσω και τώρα έχουμε καλύψει την διαφορά, αν βγει η κοινοβουλευτική του ομάδα λέει ότι δεν θα τον ακολουθήσει. Έφερε εκεί που έφερε την χώρα και τώρα θέλει να αποχωρήσει. Εκείνο δημιουργεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα», είπε, εξηγώντας την πρόσκληση για μετεκλογική συνεργασία είπε ότι «δεν τον εμπιστεύομαι, δεν μιλάω πλέον απευθείας μαζί του, αν συνεργαστούμε όλα θα είναι γραπτά ώστε να μην μπορεί να λέει ψέμματα».

Ακόμη, ανέφερε ότι για τις συντάξεις δεν γίνεται τίποτε μέχρι το Πάσχα του 2016, ενώ αντίθετα υπάρχουν περιθώρια στο φορολογικό.

«Το πρώτο που θα κάνουμε είναι να αναθεωρήσουμε το 23% στον ΦΠΑ, μετά θα δούμε τους φορολογικούς συντελεστές, αλλά αυτά θα τα δούμε σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην κυβέρνηση και με τους ευρωπαίους και θα προχωρήσουμε σε συνεννόηση», υποστήριξε.

«Είναι στην ηθική της Αριστεράς οι κρουαζιέρες με κότερα;»

Επίθεση εξαπέλυσε για τα θέματα διαφθοράς λέγοντας: «Λέει για τον Παπασταύρου. Και τι σημαίνει ότι μιλάει για τον Παπασταύρου; Εγώ δεν έχω σχέση. Αντίθετα, ο Φλαμπουράρης είναι στενός συνεργάτης του. Για την λίστα Λαγκάρντ η θέση μας είναι όλα στο φως. Υπάρχουν δικοί του στην λίστα Λαγκάρντ ακόμη και με αυτούς που έκανε διακοπές. Δεν είναι ηθική της αριστεράς αυτά, είναι αλητοπαρέες. Γιατί λέει να μην τολμήσει να παρέμβει κανείς στην δικαιοσύνη; Τί σημαίνει αυτό, ότι είναι ο προστάτης της δικαιοσύνης;».

Ανταπέδωσε, όμως, και τα πυρά για την υπόθεση των υποβρυχίων λέγοντας ότι «η υπόθεση αυτή διερευνήθηκε και δεν προέκυψαν δικές μου ευθύνες».

«Εγώ δεν παρήγγειλα 500 εκατομμύρια σαπάκια όπως έκανε τώρα ο κ. Καμμένος. Θα μπορούσα να λέω ότι έδωσες 500 εκατομμύρια για σαπάκια που σε παρέσυρε ο πρώην υπασπιστής του Τσοχατζόπουλου. Είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ που τον έκαναν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος νύχτα λίγο πριν πέσουν», τόνισε.

Πυρά εξαπέλυσε, όμως, και για τις προσωπικές συμπεριφορές του κ. Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο αγαπημένος των καναλιών, αυτός πάει κρουαζιέρες. Είναι ηθική της Αριστεράς να κάνει ο ηγέτης της κρουαζιέρες, η ηθική της Αριστεράς το λέει αυτό;», είπε.

Μεταναστευτικό

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας και η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ έβλεπαν το πρόβλημα να διογκώνονται άφησαν την χώρα απροστάτευτη, ενώ ο κ. Τσίπρα δεν ήξερε ότι έχουμε θαλάσσια σύνορα. Επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στους πρόσφυγες, στους μετανάστες και στους λαθρομετανάστες. Πρώτη προτεραιότητα πάντως θα είναι η αποσυμφόρηση των νησιών. Μπορεί να υπάρξει επαναπροώθηση όπως και προώθηση προς τις άλλες χώρες της Ευρώπης. την περίπτωση που θα τεθεί θέμα κλεισίματος των συνόρων, είπε ότι στο επίπεδο της ΕΕ θα το αρνηθεί.

Τι είπε στη συγκέντρωση γυναικών της ΝΔ
Νωρίτερα την Παρασκευή, σε συγκέντρωση γυναικών της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων την ερχόμενη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε χθες από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «μάτωσε για να φέρει κάτι καλό για τον λαό, ο αρχηγός της ΝΔ υπογράμμισε ότι δεν μάτωσε ο κ. Τσίπρας, αλλά οι συνταξιούχοι και ο λαός.

«Ένα μνημόνιο θα σκίσουμε εμείς και θα είναι ο νόμος του Κατρούγκαλου», είπε ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι ο νόμος αυτός δεν θα υπάρχει από την Δευτέρα και στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως η ψήφος της Κυριακής είναι κρίσιμη, γι’ αυτό και όπως τόνισε, πρέπει να είναι χρήσιμη.

«Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη, όχι δραπέτη», πρόσθεσε και διερωτήθηκε: «Πώς γίνεται να ζητά δεύτερη ευκαιρία εκείνος που έπαιξε την χώρα στα ζάρια;».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, αν τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έστω και μία ψήφο παραπάνω δεν θα έχουμε κυβέρνηση, ενώ ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα παρακαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία.

«Αν δεν θέλουν θα πορευτούμε μόνοι μας. Θέλουμε εντολή τουλάχιστον για μία τριετία», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μεϊμαράκης εξήγησε ότι ήθελε η τελευταία συνάντηση της προεκλογικής του μάχης να είναι με τις γυναίκες, για τις οποίες όπως είπε, «κάτι ξέρει», αφού ζει με τις δύο κόρες του, τις δύο αδερφές του, την πεθερά του και την γυναίκα του η οποία, όπως εξήγησε, τον στηρίζει πολύ.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, οι γυναίκες, αν βάλουν κάτι στο μυαλό τους, το πετυχαίνουν, ενώ απευθυνόμενες σε όσες βρέθηκαν στην εκδήλωση είπε: «Το νοικοκύρεμα όπως εσείς το διδάσκετε είναι το κλειδί για να ανοίξουμε την πόρτα για το μέλλον της πατρίδας».

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.