Ειδησεογραφικό site

Μετά το Νομισματοκοπείο και τη Ζωή, η Βαλαβάνη «ληστής θυρίδων»!

35

 

Στο πρώτο προεκλογικό σποτ της ΛΑ.Ε ο πρωταγωνιστής του και αρχηγός της νεοσυσταθείσας κομματικής παράταξης, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης εμφανίζεται με διάθεση να …τρολάρει τους επικριτές του. Φορώντας μπλέιζερ, σταματά ένα ταξί και ζητά από τον οδηγό να τον πάει στο Νομισματοκοπείο. Ο οδηγός γυρίζει, τον κοιτάει με απορία και ο κ. Λαφαζάνης του χαμογελάει με νόημα, για να δηλώσει στη συνέχεια: «Μην ακούτε τις κραυγές τους. Έχουμε αντιμνημονιακή λύση. Μάθετέ τη».

Το σποτ που προβάλλεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ταυτόχρονα κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ομολογουμένως προκαλεί αίσθηση. Μάλιστα οι συνεργάτες του κ. Λαφαζάνη ήταν τόσο σίγουροι για την απήχηση που θα είχε και ήδη ετοίμαζαν την συνέχεια του. Είχαν καταλήξει και στο πρόσωπο που θα πρωταγωνιστούσε. Ήταν η πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Μάλιστα το αποκάλυψε η ίδια το περασμένο Σάββατο, όταν και βρέθηκε στην πλατεία Δαβάκη στη Καλλιθέα για να μιλήσει στο κόσμο και να μοιράσει προεκλογικό υλικό της Λαϊκής Ενότητας.

Από τραπέζι σε τραπέζι και από παρέα σε παρέα μαζί με τους στενούς της συνεργάτες και τον αστυνομικό που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια της να παρακολουθεί διακριτικά από απόσταση, έδειξε αρκετά ευδιάθετη, ενώ δεν δίστασε να τοποθετηθεί επί παντός επιστητού. Για τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας, για την αποχώρηση της από το ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και για τις δηλώσεις της για τις θυρίδες το βράδυ του δημοψηφίσματος, αλλά και για το πρωτότυπο και πετυχημένο προεκλογικό σποτ της νεοσυσταθείσας κομματικής παράταξης ΛΑ.Ε στην οποία εισχώρησε προσφάτως.

«Αυτό το σποτ σαρκάζει. Γιατί σαρκάζει; Σαρκάζει με ένα θέμα το οποίο υπάρχει μαύρη προπαγάνδα» λέει η πρώην υφυπουργός μετά από ερώτηση πολίτη. Για να προσθέσει: «Αυτή η προπαγάνδα λέει ότι ο Λαφαζάνης θα έπιανε τον Στουρνάρα, θα έκανε έφοδο στο Νομισματοκοπείο, θα λήστευε ουσιαστικά, διότι αυτό αν δεν υπάρχει νόμος να το κάνεις, είναι ληστεία. Θα έπαιρνε λοιπόν τα 22 δις που υπήρχαν ως απόθεμα για να δρομολογήσει την δραχμή. Ποτέ όμως δεν τα είπε αυτά ο Λαφαζάνης. Η προπαγάνδα ανέφερε ότι υπήρχαν και άλλες πτυχές του σχεδίου. Εγώ είχα αναλάβει το υπόλοιπο σχέδιο. Ξέρετε, εγώ δεν ήμουν καν στην αριστερή ενότητα. Εγώ ήμουν ανένταχτη στο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ λέει (εννοεί σύμφωνα με το σενάριο του δεύτερου σποτ) θα είχα αναλάβει τις θυρίδες. Επειδή έγινε η ιστορία με τις θυρίδες, με τα capital controls που εγώ δεν είπα ποτέ αυτά που μου καταλογίζουν».

Και συνεχίζει αναφερόμενη σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ρόλο που θα είχε στο δεύτερο σποτ.

«Εγώ είχα αναλάβει να ληστέψω ό,τι έχουν μέσα οι θυρίδες. Και λέει (εννοώντας το περιεχόμενο του σεναρίου) ότι θα ήμουν επικεφαλής και αυτών που θα πηγαίναμε στα σπίτια με τους οποίους θα … ξελαφρώναμε τα στρώματα και τα σεντούκια. Και εκεί κάναμε πλάκα, αλλά είναι τραγικά τα πράγματα αυτά, όταν τα γράφουν οι εφημερίδες και γίνονται κεντρικό θέμα. Γιατί είχαμε αστυνομικούς μαζί μας και τους έλεγα τότε, ρε παιδιά πώς θα το κάνουμε αυτό; Θα πάρω εσάς που είστε αστυνομικοί και θα κάνουμε ντου στα σπίτια. Και εσείς που ξέρετε από αστυνομική έρευνα θα σκίζετε τις πολυθρόνες και τα στρώματα για να ανακαλύψουμε πού έχει ο κόσμος τα λεφτά και να τα μαζέψουμε».

Ολοκληρώνοντας όσον αφορά την προτεινόμενη από τους συνεργάτες του κ. Λαφαζάνη συμμετοχή της στο σποτ, εξηγεί και το λόγο για τον οποίο δεν αποδέχθηκε τελικά την πρόταση να λάβει μέρος.

«Δεν δέχτηκα να βγω και να κάνω την ηθοποιό γιατί εντάξει μπορώ να έχω κάποια προσόντα αλλά προσόντα ηθοποιού δεν έχω, ούτε για σποτάκια» απαντά με χαμόγελο.

Όμως απ’ ότι φάνηκε η πρώην υφυπουργός ήταν ιδιαιτέρως ορεξάτη εκείνο το μεσημέρι. Κουβέντα στην κουβέντα πέφτει στο τραπέζι και το μεγάλο θέμα που είχε ανακύψει μετά απ’ όσα η ίδια είχε δηλώσει το βράδυ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου από το τηλεοπτικό πάνελ του Alpha για το άνοιγμα των θυρίδων.

«Εμάς τότε μας τηλεφωνούσαν άνθρωποι» λέει κάποια στιγμή η κα. Βαλαβάνη, αναφερόμενη στις «ζωντανές» της δηλώσεις για την άμεση επιβολή ελέγχων στις θυρίδες των πολιτών. Δηλώσεις που έσπειραν τον πανικό σε χρόνο ντε τε.

«Να σας πω και τον τελευταίο που με πήρε τηλέφωνο» προσθέτει αποκαλύπτοντας την ταυτότητα γνωστής επιχειρηματία από το χώρο των εκδοτικών οίκων που της τηλεφώνησε πανικόβλητη εκείνες τις μέρες επειδή είχε μετρητά σε θυρίδες και φοβόταν κούρεμα. «Αυτή η κατάσταση γινόταν και με πολλούς άλλους» θυμάται η Νάντια Βαλαβάνη και επιστρέφει στην συζήτηση που αφορά την συνομιλία της με την εκδότρια.

«Σας το λέω όπως μου το είπε η ίδια γιατί την έστειλα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και στο Γενικό Λογιστήριο μπας και… Μου λέει λοιπόν η εκδότρια: «Βάλτε ένα υπάλληλο να έρθει μαζί μου να ανοίξει την θυρίδα να δει ότι δεν παίρνω κάτι άλλο», γιατί προφανώς είχε και άλλα πράγματα. Ήθελε να δώσει τις επιταγές για να της δώσουν τα μετρητά ώστε να κινηθεί η επιχείρηση της. Εγώ αυτό είπα, δηλαδή, ότι θα μπορούσαμε με έναν υπάλληλο παρόντα να πάρουν μέσα από τις θυρίδες αυτά που χρειαζόντουσαν, έγγραφα δηλαδή και όχι να πάρουν τα μετρητά και το χρυσό και ό,τι άλλο είχε μέσα. Αυτό ωστόσο δεν θα μπορούσε να γίνει, όπως σωστά είπε μετά και ο Μάρδας, με ανοιχτές μόλις 1.500 τράπεζες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.