Ειδησεογραφικό site

Μετά από 3 μέρες και 22 ώρες σιωπής ο Ερντογάν μίλησε!

28

Επειτα από 3 μέρες και 22 ώρες «σιωπής», μετά το κλείσιμο της κάλπης που έδειξε ότι το κόμμα του χάνει την αυτοδυναμία μετά από 13 χρόνια στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Ταγίπ Ερντογάν άνοιξε τα χαρτιά του καλώντας τους ηγέτες των κομμάτων να βάλουν στην άκρη τους εγωισμούς προκειμένου η χώρα να σχηματίσει το συντομότερο κυβέρνηση συνασπισμού.

Οι δηλώσεις του έρχονται την ώρα που ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, έχει ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με τους ηγέτες των κομμάτων και το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχει ξεκαθαρίσει πως αν αποτύχουν οι προσπάθειες αυτές, τότε η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές.

Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» επισημαίνει ότι για τον Τούρκο πρόεδρο είναι κάτι πολύ ασυνήθιστο να μένει σιωπηρός σχεδόν τέσσερις μέρες και να εξαφανίζεται από τα τηλεοπτικά πλατό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Σήμερα όμως, όπως επισημαίνει, έσπασε την σιωπή του μιλώντας σε τελετή αποφοίτων στην Άγκυρα.

«Η ευθύνη που έχω ως ο πρώτος εκλεγμένος από το λαό πρόεδρος της Τουρκίας είναι ακόμα μεγαλύτερη», τόνισε ο Ερντογάν αναφερόμενος στο ταπεινωτικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών για το κόμμα του και πρόσθεσε: «Οι εγωισμοί πρέπει να μπουν στην άκρη και να σχηματιστεί μία κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τη Δύση ότι «αποσταθεροποιεί» τη Συρία υποστηρίζοντας το εκτός νόμου PKK.

Στην ομιλία του κατά την τελετή αποφοίτων του εξωτερικού αλλά και Τούρκων αποφοίτων απ΄όλο τον κόσμο, ο Ερντογάν ευλόγησε τα…. γένια του- όπως κάνει συνήθως- επισημαίνοντας πως, κατά την διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας, ο αριθμός των υποτροφιών στην Τουρκία αυξήθηκε από 24 χιλιάδες σε 70 χιλιάδες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.