Ειδησεογραφικό site

Μερική απόσυρση ρωσικών δυνάμεων από την ουκρανική μεθόριο βλέπουν οι ΗΠΑ

38

Απόσυρση σημαντικού τμήματος των ρωσικών δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στα σύνορα με την Ουκρανία διαπιστώνουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ -ο οποίος και κάλεσε τη Μόσχα να αποσύρει τις «χιλιάδες που ακόμη δεν έχουν αποχωρήσει».

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, με τις αναφορές για τσετσένους ενόπλους να επιμένουν παρά τη διάψευση Καντίροφ.

Στις ρωσικές περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία είχαν αναπτυχθεί ισχυρά στρατεύματα για ασκήσεις με την ανάφλεξη που ξεκίνησε στην Κριμαία, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τις δυτικές κυβερνήσεις.

«Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες ρώσων στρατιωτών έχουν αποσυρθεί και αποχωρούν, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχουν ακόμη χιλιάδες στρατιωτών που παραμένουν και δεν έχουν ακόμη φύγει» ανέφερε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας μιλώντας σε δημοσιογράφους νωρίς την Παρασκευή (ώρα Ελλάδας).

Ο Χέιγκελ δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον αριθμό των εν λόγω δυνάμεων. Περιορίστηκε στο ότι δεν έχει μιλήσει για το ζήτημα με τον ρώσο ομόλογό του και επανέλαβε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «δεν θα βρίσκονται εκεί που θα έπρεπε μέχρι να επιστρέψουν στις θέσεις τους».

Σύμφωνα με αξιωματούχους του αμερικανικού Πενταγώνου που επικαλείται το Associated Press, θεωρείται ότι στη μεθόριο έχουν μείνει επτά ρωσικά τάγματα, δύναμης δηλαδή λίγων χιλιάδων στρατιωτών. Εκτιμάται ότι η αρχική δύναμη που ανατπύχθηκε έφτανε τους 40.000.

Τα σχόλια είναι κλειστά.