Ειδησεογραφικό site

Μενδώνη και Παναγιωταρέα στην Αίγυπτο – Τιμήθηκαν από τον Πατριάρχη και Πάπα Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

119

Ενώ όλη η Ελλάδα -και όχι μόνο- περιμένει με αγωνία τις νέες ανακοινώσεις για την Αμφίπολη, το ερχόμενο Σάββατο, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η εκπρόσωπος Τύπου για την ανασκαφική διαδικασία στον Τύμβο Καστά, Αννα Παναγιωταρέα, ταξίδεψαν ως την Αίγυπτο και συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρεια.

Οι δύο γυναίκες τιμήθηκαν από τον Πατριάρχη και Πάπα Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής,  στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Οσίου Σάββα, ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης.

Μάλιστα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έχρισε Αρχόντισσα -της απένειμε το Πατριαρχικό Οφφίκιο της Αρχοντίσσης Θησαυροφύλακος- την κυρία Μενδώνη, η οποία φωτογραφήθηκε μέσα από το ναό μαζί με την κυρία Παναγιωταρέα.

H ανακοίνωση του Πατριαρχείου:

Την Τρίτη 25η Νοεμβρίου ε.ε., εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ προέστη της Πανηγυρικής Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, όπου φυλάσσεται ο μαρμάρινος κίονας επί του οποίου η Αγία απεκεφαλίσθη, συλλειτουργούσης της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου.

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθαν η Ερ.Γενική Γραμματεύς του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λ.Μενδώνη, ο Εξοχ.Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάιρο κ.Χ.Λάζαρης, ο Εντιμ.Γεν.Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Χ.Καποδίστριας, η διακεκριμένη δημοσιογράφος κα Ά.Παναγιωταρέα, ο Συντονιστής Εκπαιδεύσεως Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ.Π.Καπίδης, ο Εντιμ.Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ.Ι.Σιόκας, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων της Μεγάλης Πόλεως κ.α.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Σεβ.Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ.Δαμασκηνός, ενώ προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Μακαριώτατος απένειμε το Πατριαρχικό Οφφίκιο της Αρχοντίσσης Θησαυροφύλακος στην κα Μενδώνη προς αναγνώριση της διαχρονικής της προσφοράς στην ανάδειξη των τιμαλφών του ελληνικού πολιτισμού όπου γης. Παράλληλα περιεκόσμησε την κα Παναγιωταρέα  διά του Χρυσού Λέοντος του Τάγματος του Λέοντος Αλεξανδρείας για την έμπρακτη συναντίληψή της προς το έργο του Θρόνου του Αγίου Μάρκου.

Επακολούθησε εόρτια σύναξη στην Αίθουσα του Θρόνου της Πατριαρχικής Μονής, όπου ο Μακαριώτατος εδέχθη τις ευχές του ποιμνίου Του, ενώ εόρτιο γεύμα παρετέθη στο Εντευκτήριο της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας, κατά την διάρκεια του οποίου, παρουσιάστηκε εκ μέρους των Κληρικών της Πατριαρχικής Αυλής, ο επετειακός Τόμος επ΄ευκαιρία της συμπληρώσεως δεκαετίας από της εκλογής και ενθρονήσεως της Α.Θ.Μ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.