Ειδησεογραφικό site

Μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες

33

Μειώνονται οι τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, ενώ παράλληλα αναδιοργανώνεται όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας.

Τις σημαντικές αυτές αλλαγές πρόκειται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Καθημερινή, το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο, μαζί με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, προχωρά σε τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής, επαναφέροντας το ενιαίο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο είχε καταργηθεί το 2011.

Στόχος του ΟΑΣΑ είναι η ενίσχυση της κίνησης σε όλα τα μέσα, ενώ με το φθηνότερο εισιτήριο θα επιβραβεύεται ο συστηματικός χρήστης, ο οποίος αξιοποιεί το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου.

Σήμερα η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου ανέρχεται σε 1,40 ευρώ και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πρόκειται να πέσει στο 1,20 ευρώ. Σήμερα το εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ ανέρχεται στο 1,20 ευρώ αλλά δεν επιτρέπεται η επιβίβαση στα υπόλοιπα μέσα σταθερής τροχιάς ούτε και μετεπιβιβάσεις.

Οι αυξήσεις στις τιμές των συγκοινωνιακών μέσων, τα τελευταία χρόνια, ήταν μνημονιακής…έμπνευσης, αλλά η σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια οδήγησε το υπουργείο σε έναν γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Η καλή εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων που είχαν οι συγκοινωνιακές εταιρίες για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, αποτέλεσε το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου. Αποτέλεσμα ήταν να αποφευχθεί η νέα αύξηση που επρόκειτο να επιβληθεί τον Οκτώβριο του 2013.

Τα σχόλια είναι κλειστά.