Ειδησεογραφικό site

Μεγαλοεπιχειρηματίας που ασχολείται με δημόσια έργα ανάμεσα στα πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ που είναι στο “στόχαστρο” του ΣΔΟΕ

45

Επτά μεγαλοεπιχειρηματίες που τα ονόματά τους φέρονται να είναι στην περιβόητη λίστα, καθώς και συγγενικά τους πρόσωπα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ελεγκτών για φοροδιαφυγή από 2 – 10 εκατ.ευρώ.

Ανοίγει ο “φάκελος-φοροδιαφυγή” και οι υποθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ με εφτά μεγαλοεπιχειρηματίας, να μπαίνουν στο στόχαστρο των ελεγκτών με την φοροδιαφυγή να ανέρχεται από 2 έως 10 εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται μεγαλοεπιχειρηματίας που ασχολείται με τα δημόσια έργα, δυο επιφανή ονόματα που κατά το παρελθόν είχαν τεράστιες εταιρίες τροφίμων και ποτών, μεγαλοεπιχειρηματίας στο χώρο του εμπορίου και ένας βιομήχανος.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τα συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία επίσης βρίσκονταν στη λίστα ανεβάζοντας τα ποσά της απόκλισης κατά πολύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι από τις αρμόδιες ΔΟΥ έχουν ήδη ολοκληρωθεί για τους εφτά μεγαλοεπιχειρηματίας και άμεσα θα υποβληθούν οι μηνυτήριες αναφορές που συνέταξαν οι ΔΟΥ σε βάρος αυτών των προσώπων στους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρή καθώς και τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα, που επιβλέπει την έρευνα για τη λίστα, Γιάννη Δραγάτση.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.