Ειδησεογραφικό site

Ματωμένη Πρωτοχρονιά στη Σανγκάη με 35 νεκρούς

64

Σε τραγωδία μετατράπηκε ο εορτασμός για τον ερχομό του 2015 στη Σαγκάη, την ώρα που όλος ο πλανήτης υποδεχόταν με χαρά και ελπίδα το νέο έτος.

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων στον τουριστικό χώρο περιπάτου Μπαντ στη Σαγκάη, όταν πλήθος συγκεντρωμένων ανθρώπων τράπηκε σε άτακτη φυγή λίγο πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος), που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφής ο λόγος που προκάλεσε το συνωστισμό, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες του επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα».

Τα βίντεο που μεταδίδουν διεθνή Μέσα Ενημέρωσης είναι σοκαριστικά. Σύμφωνα με τα κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης, πολλοί από τους τραυματίες είναι φοιτητές, ενώ στον τόπο της τραγωδίας έσπευσαν σωστικά συνεργεία για να παράσχουν βοήθεια στους τραυματίες.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Weibo, το κινεζικό Twitter, εμφανίζουν πυκνά πλήθη πολιτών, εκ των οποίων πολλοί φαίνεται ότι είναι τουρίστες, να βρίσκονται κατά μήκος του Μπάντ στον ποταμό Χουκνγκ – Που.

Σε μερικές φωτογραφίες, διακρίνονται τα σωστικά συνεργεία να προσπαθούν να επαναφέρουν στη ζωή κάποια από τα θύματα που κείτονται στο πεζοδρόμιο.

Οι τραυματίες είναι δεκάδες, ενώ οικογένιες θυμάτων ξεσπούν στο νοσοκομείο εναντίον των αστυνομικών.

Οι αρχές είχαν εκφράσει ανησυχία για τον έλεγχο του μεγάλου πλήθους που θα βρεθεί στο Μπαντ κατά τις ημέρες μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.