Ειδησεογραφικό site

Μαρκογιαννάκης στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: Με τους ανεξάρτητους μπορούμε να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας

36

Το θέμα του δημοψηφίσματος και τις λεπτομέρειες της διαδικασίας εξήγησε στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο.

«Το δημοψήφισμα είναι ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη. Η πρόταση πρέπει κατατεθεί από 120 βουλευτές. Και εφ’ όσον έχει ψηφισθεί ο νόμος, θα χρειαστούν 180 βουλευτές για να ψηφίσουν υπέρ του δημοψηφίσματος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αν βρεθούν οι βουλευτές που θέλουν δημοψήφισμα τότε δημιουργείται σοβαρό πολιτικό θέμα» ανέφερε ο κ. Μαρκογιαννάκης και συνέχισε: «Σήμερα στη βουλή έχουμε άθροισμα προτάσεων κι όχι μια ενιαία πρόταση. Άρα η παραπάνω διαδικασία είναι ανέφικτη. Αυτό που θα πρέπει να εξεταστεί είναι ποιος είναι ο σκοπός του δημοψηφίσματος. Ποιο θα είναι το ερώτημα που θα απευθύνουν στο λαό; Πρέπει να καταλήξουν σε ένα ερώτημα. Άλλο θέτει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλο ο ΚΚΕ, και άλλο ερώτημα το κάθε κόμμα που έκανε πρόταση για δημοψήφισμα. Θα πρέπει να δούμε τις προτάσεις, τα ερωτήματα, τις υπογραφές που θα συγκεντρωθούν και έπειτα το συζητάμε».

Για το θέμα του κ. Μεϊμαράκη ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε: «Δεν κάνω κριτική σε κανένα και πολύ περισσότερο στην πρόταση του Προέδρου της Βουλής»

Οι προεδρικές εκλογές ήταν ένα από τα θέματα που αναφέρθηκε ο κ. Μαρκογιαννάκης και αναφερόμενος στον θεσμό της Προεδρίας, δήλωσε: «Θα πρέπει να μην προσβάλουμε το θεσμό, λέγοντας ότι όποιος και να είναι υποψήφιος δεν θα τον ψηφίσουμε. Είναι υψηλό το λειτούργημα που καλείται να υπηρετήσει το πρόσωπο που θα επιλέξουμε και δεν πρέπει να απαξιώνουμε έτσι το θεσμό. Το πρόσωπο ακόμη δεν έχει αποφασιστεί. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι ένας μεγάλος αριθμός στη Βουλή και θεωρώ ότι η παρούσα βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Βουλή και τις κόντρες μεταξύ των βουλευτών και του προεδρείου ο κ. Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε: «Η εικόνα είναι απαράδεκτη. Οι συμπεριφορές κάποιων βουλευτών προσβάλει την εικόνα του κοινοβουλίου και η μπάλα μας παίρνει όλους στα μάτια του κόσμου».

Για την συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε: «Πάντα είχα σεβασμό τους θεσμούς. Κανείς ποτέ δεν μου έκανε παρατήρηση ούτε και στην επαγγελματική μου ζωή. Όταν παρατηρούνται εκτροπές από τέτοιες συμπεριφορές, είμαι αναγκασμένος να κάνω παρατήρηση και να εμμείνω στον κανονισμό. Δεν θέλω να κάνω προσωπικές αναφορές, αλλά μιλώντας γενικά, αυτό που θέλω να πω είναι να τηρείται ο κανονισμός. Και με βουλευτές της συμπολίτευσης υπάρχει αυτό το θέμα. Πρέπει να σεβόμαστε τον χώρο στον οποίο λειτουργούμε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.