Ειδησεογραφικό site

Μαριόν Κοτιγιάρ: Καλύτερη Ευρωπαία ηθοποιός για το ’14

69

Γιατί τελικά η απλότητα είναι αυτή που στο τέλος κερδίζει! Η πανέμορφη και ταλαντούχα γαλλίδα ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ βραβεύτηκε στα 27α Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου ως η καλύτερη ευρωπαία ηθοποιός για το 2014 για τον ρόλο της στην ταινία «Δύο ημέρες, μια νύχτα» των αδελφών  Dardenne.

Τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου απονεμήθηκαν το Σάββατο στην Εθνική Όπερα στη Ρίγα της Λετονίας και έστεψαν «βασίλισσα» του ευρωπαϊκού σινεμά τη Μαριόν Κοτιγιάρ,  η οποία πήρε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για το «Δυο μέρες, μια νύχτα» των Βέλγων αδελφών Νταρντέν, και «βασιλιά» τον Τίμοθι Σπολ χαρίζοντάς του το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για το βιογραφικό δράμα «Mr Turner» του Άγγλου δημιουργού Μάικ Λι. Το τιμητικό βραβείο της φετινής απονομής δόθηκε στη βετεράνο Βελγίδα σκηνοθέτρια Ανιές Βαρντά. Τέλος, ο βρετανός σκηνοθέτης Στιβ ΜακΚουίν απέσπασε το βραβείο επιτεύγματος.

Το ασπρόμαυρο πολωνικό δράμα «Ida» θριάμβευσε στα 27α Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου με πέντε διακρίσεις: καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας για το 2014, σκηνοθεσίας και σεναρίου για τον Πάβελ Παβλικόφσκι, διεύθυνσης φωτογραφίας για τους Λούκας Ζαλ και Ριζάρ Λεντζέφσκι και βραβείου κοινού.

Στις διακρίσεις τις περιλαμβάνεται μια βράβευση με Όσκαρ, μια Χρυσή Σφαίρα και ένα Βραβείο BAFTA, όλα για την ερμηνεία της στην ταινία του 2007 «Ζωή σαν τριαντάφυλλο», όπου υποδύθηκε την Εντίθ Πιαφ.

Γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε στην Ορλεάνη, στους κόλπους μιας οικογένειας καλλιτεχνών. Η μητέρα της είναι κωμικός και ο πατέρας της σκηνοθέτης. Επίσης, και οι δύο διδάσκουν τη δραματική τέχνη. Έχει δύο δίδυμους μικρότερους αδερφούς, τον Κουέντιν και τον Γκιγιόμ, ο πρώτος γλύπτης και ζωγράφος και ο δεύτερος συγγραφέας.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.