Ειδησεογραφικό site

Μαρινάκης: «Οι νέοι άνθρωποι θα βγάλουν τον Πειραιά νικητή»

58

Τις σκέψεις και τα σχέδια του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, για τις δημοτικές εκλογές τόνισε ότι τον προβληματίζει το ενδεχόμενο αποχής και κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία:

«Δεν μου αρέσει η αποχή. Θέλω τα νέα παιδιά να πάνε να ψηφίσουν. Να συμμετέχουν σε ένα καλύτερο αύριο του Πειραιά. Αυτά τα παιδιά έχουν μπουχτίσει από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια», τόνισε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να πάνε να ψηφίσουν και να δουν ότι κάτι καινούριο γίνεται στην πόλη τους, ένα νέο μοντέλο διοίκησης χωρίς υποσχέσεις, αλλά με σχέδιο και πράξεις».

Ένας από τους κύριους στόχους του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους 94.6 είναι υπάρξουν οι νέοι αθλητικοί χώροι σε όλες τις περιοχές του Δήμου για να μπορούν αθληθούν οι νέοι…

«Είμαστε μια παρέα από ανθρώπους που έχουν προβληματιστεί έντονα με ό,τι έχει συμβεί στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια και ειδικά με τον τομέα του αθλητισμού, με τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και τα άλλα σωματεία», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και συνέχισε:

«Θέλουμε τα φυτώρια να έχουν εγκαταστάσεις και τα παιδιά να γίνονται αθλητές και καλύτεροι άνθρωποι. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστεί σε τόσα αθλήματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να μην έχει εγκαταστάσεις για να γυμνάζονται τα νέα παιδιά. Αυτός ο προβληματισμός μεγάλωνε μέρα με τη μέρα και για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αλλά και τα άλλα σωματεία του Πειραιά», υποστήριξε και συνέχισε:

«Αυτή η αδιαφορία και άρνηση πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Δεν είναι δυνατό όλα αυτά τα ιστορικά σωματεία με τις τόσες διακρίσεις σε όλα αυτά τα σπορ να μην μπορούν να βρίσκουν χώρους για να γυμνάζονται τα παιδιά».

Αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους σκοπεύει ο συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη, να εκμεταλλευτεί το λιμάνι του Πειραιά.

«Ο Πειραιάς είναι μια ευλογημένη πόλη, που έχει το λιμάνι, φυσικές ομορφιές κι ένα από τα ωραιότερα αρχαιολογικά μουσεία. Έρχονται εκατομμύρια τουρίστες και το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν κατευθείαν από τα πλοία στα πούλμαν για την Ακρόπολη, χωρίς να περπατήσουν ένα λεπτό τον Πειραιά», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει με σωστή συνεργασία με τα πλοία να μαθαίνουν οι τουρίστες τον Πειραιά και όταν φτάνουν στο λιμάνι να υπάρχουν άνθρωποι που να τους υποδέχονται. Αν περπατήσουν έστω και μια ώρα στον Πειραιά θα αλλάξουν την τοπική οικονομία. Χρειάζονται άνθρωποι που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, που ξέρουν από διοίκηση και διαχείριση».

Επίσης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκε στις θέσεις στις οποίες οι ερυθρόλευκοι επιδιώκουν να κάνουν τις «καλές» μεταγραφικές κινήσεις τους ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

«Η μία θέση είναι ο σέντερ φορ, η άλλη στην επίθεση και η τρίτη στο κέντρο», ανέφερε –χαρακτηριστικά- ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον «αέρα» του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 επιβεβαιώνοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο τις θέσεις που θα ενισχυθεί η ομάδα και πρόσθεσε:

«Δεν θα μπω σε ονόματα, αλλά αυτές οι τρεις μεταγραφές θα είναι πολύ καλές, θα βοηθήσουν την ομάδα και ειδικά στο Champions League, όπου είναι όνειρό μας να ανέβουμε ακόμη ψηλότερα», τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρόεδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», Βαγγέλης Μαρινάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Μπάμπη Χριστόγλου και Γιώργο Χελάκη.

-Για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» στις δημοτικές εκλογές:

«Είμαστε μια παρέα από ανθρώπους που έχουν προβληματιστεί έντονα με ό,τι έχει συμβεί στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια και ειδικά με τον τομέα του αθλητισμού, με τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και τα άλλα σωματεία. Θέλουμε τα φυτώρια να έχουν εγκαταστάσεις και τα παιδιά να γίνονται αθλητές και καλύτεροι άνθρωποι. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστεί σε τόσα αθλήματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να μην έχει εγκαταστάσεις για να γυμνάζονται τα νέα παιδιά. Αυτός ο προβληματισμός μεγάλωνε μέρα με τη μέρα και για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αλλά και τα άλλα σωματεία του Πειραιά».

-Για τη στάση της προηγούμενης δημοτικής αρχής:

«Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού έχει πάει και έχει ζητήσει χώρους που είναι αναξιοποίητοι και έχει ζητήσει ο Ολυμπιακός να τους φτιάξει χωρίς κόστος για το Δήμο, ώστε να εγκατασταθούν τμήματα του Ολυμπιακού όπως το πινγκ πονγκ, το τάε-κβο-ντο, η πυγμαχία. Παρ’ όλα αυτά το μόνο που έχουν εισπράξει είναι αδιαφορία. Το ίδιο έχει γίνει και με άλλα σωματεία στα Καμίνια, αλλά και τον Εθνικό. Αυτή η αδιαφορία και άρνηση πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Δεν είναι δυνατό όλα αυτά τα ιστορικά σωματεία με τις τόσες διακρίσεις σε όλα αυτά τα σπορ να μην μπορούν να βρίσκουν χώρους για να γυμνάζονται τα παιδιά».

-Για το πρόγραμμα του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» για τον αθλητισμό:

«Τον τελευταίο μήνα έχουμε δουλέψει σκληρά νύχτα-μέρα, πάνω στο πρόγραμμά μας. Το φτιάξαμε με γνώμονα να μπορεί να είναι πρακτικό και να μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα. Υπάρχουν πάρα πολλοί χώροι. Σε κάθε γωνιά του Πειραιά μπορούν να γίνουν αθλητικοί χώροι για τα παιδιά μας. Όταν έχεις ανθρώπους που έχουν δουλέψει στον αθλητισμό, ξέρουν από διαχείριση και διοίκηση, αυτό το πράγμα μπορεί να προχωρήσει σε πολύ λίγο χρόνο. Αυτό είναι όνειρο ζωής για μένα και για τον Ολυμπιακό. Όνειρό μου είναι να βλέπω μια ομάδα με πάρα πολλά ελληνόπουλα. Αν αυτά είναι και από τον Πειραιά, ακόμη καλύτερα».

-Για την κατάργηση των διεθνών ιστιοπλοϊκών αγώνων:

«Είναι κατάντια για τον Πειραιά να έχει καταργηθεί ακόμη και η ναυτική εβδομάδα. Όλα αυτά θέλουν έναν σωστό προγραμματισμό. Πρέπει να ξέρεις και να σε ξέρουν στο εξωτερικό, ότι μπορείς με ένα σχέδιο σωστό κι έναν προγραμματισμό να μπορείς να φιλοξενήσεις τέτοιες διοργανώσεις. Εμείς έχουμε το κατάλληλο περιβάλλον, αλλά πάμε και καταργούμε τους αγώνες κι έτσι μαραζώνει η αγορά του Πειραιά».

-Για την τουριστική αξιοποίηση του Πειραιά:

«Ο Πειραιάς είναι μια ευλογημένη πόλη, που έχει το λιμάνι, φυσικές ομορφιές κι ένα από τα ωραιότερα αρχαιολογικά μουσεία. Έρχονται εκατομμύρια τουρίστες και το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν κατευθείαν από τα πλοία στα πούλμαν για την Ακρόπολη, χωρίς να περπατήσουν ένα λεπτό τον Πειραιά. Θα πρέπει με σωστή συνεργασία με τα πλοία να μαθαίνουν οι τουρίστες τον Πειραιά και όταν φτάνουν στο λιμάνι να υπάρχουν άνθρωποι που να τους υποδέχονται. Αν περπατήσουν έστω και μια ώρα στον Πειραιά θα αλλάξουν την τοπική οικονομία. Χρειάζονται άνθρωποι που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, που ξέρουν από διοίκηση και διαχείριση».

-Για τις μονοδρομήσεις στους δρόμους του Πειραιά:

«Οι μονοδρομήσεις έγιναν χωρίς σχέδιο. Ήταν ένα πυροτέχνημα πριν τις εκλογές χωρίς να έχει γίνει μια σωστή μελέτη. Ρωτήστε τους ανθρώπους στον Πειραιά να δείτε τι αγανάκτηση υπάρχει. Δεν μπορείς πριν τις εκλογές για να δείξεις ότι κάνεις κάτι να καταστρέφεις καταστηματάρχες».

-Για τα κτίρια-«φαντάσματα» στον Πειραιά:

«Ο πύργος έχει τεράστια στατικά προβλήματα. Για να επισκευαστεί και να ανακαινιστεί αυτό το κτίριο τα ποσά που απαιτούνται είναι υπέρογκα. Θέλουμε να το κατεδαφίσουμε και να χτίσουμε ένα καινούριο κτίριο, που θα μπορεί να στεγάσει συλλόγους και σωματεία. Να μπορούν να το βλέπουν οι Πειραιώτες, να μην είναι στοιχειωμένο, αλλά χρήσιμο. Τώρα που χτίζεται η Ράλλειος στην Πειραιώς, έχουμε πει εκεί να στεγαστεί το δικαστικό μέγαρο. Είναι σημαντικό να μείνουν τα δικαστήρια στον Πειραιά. Ο Δήμος δεν είχε κάνει τίποτα να εμποδίσει τη μετακίνησή τους. Για μας αυτό είναι στα πρώτα τρία έργα που έχουμε στο πρόγραμμά μας. Είμαι σίγουρος όταν υπάρχει βούληση και πίστη γι’ αυτό που θες να κάνεις, θα το πετύχεις».

-Για τα συσσίτια για τους άπορους:

«Το θέμα δεν είναι πώς θα αυξήσουμε τα συσσίτια, αλλά πώς δεν θα υπάρξουν συσσίτια. Πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές και δεν θα υπάρχει φτώχεια. Όταν έρχονται λεφτά από τους τουρίστες, θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία».

-Για τις κατηγορίες πως θέλει να γίνει ο Έλληνας Μπερλουσκόνι και πως έθεσε υποψηφιότητα για να εκμεταλλευτεί το λιμάνι του Πειραιά:

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η επιχείρησή του δεν έχουν καμία σχέση με το κράτος, το ελληνικό δημόσιο ή το λιμάνι του Πειραιά. Δεν έχουμε τίποτα να πάρουμε από το λιμάνι του Πειραιά, ούτε να μας δώσει ένα πρωτάθλημα στην αγαπημένη μας ομάδα. Όταν έχεις γεννηθεί στον Πειραιά, έχεις ζήσει εκεί κι έχεις ένα πάθος γι’ αυτόν, όταν περνάς 20 ώρες τη μέρα στον Πειραιά, θες να αφήσεις κάτι στον Πειραιά. Θέλω ο κόσμος να είμαι περήφανος για τον Πειραιά, όπως μεγάλωσα κι εγώ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει καμία δουλειά με το ελληνικό δημόσιο ή στην Ελλάδα. Η μόνη δουλειά μου δουλειά στην Ελλάδα είναι ο Ολυμπιακός και το μόνο που κάνει είναι να κοστίζει χρήματα και χρόνο. Θέλω να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση για να αφήσουμε πίσω μας, κάποια πράγματα για τα παιδιά του Πειραιά».

-Για το αν η υποψηφιότητα είναι… ολυμπιακή όπως αυτή του παρελθόντος από τον Παναγιώτη Φασούλα:

«Ο Γιάννης Μώραλης είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει τα τελευταία 25 χρόνια στον Πειραιά για τον Ολυμπιακό και τη δική του επιχείρηση. Είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, είναι ένα τίμιο παιδί, τεχνοκράτης και του έχουμε εμπιστοσύνη. Είναι μια επιλογή νίκης, ένας άνθρωπος που θα αφιερώσει το χρόνο του για τον Πειραιά. Δίπλα του είναι μια πολύ δυναμική ομάδα. Ο κ. Φασούλας δεν το έχει αυτό. Ο κ. Φασούλας δεν έχει δουλέψει όπως ο κ. Μώραλης και είχε να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την προσπάθεια που κάνουμε στον Πειραιά τώρα».

-Για το πού θα βρεθούν οι πόροι για τα έργα που είναι στο πρόγραμμα:

«Η σωστή διαχείριση είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν πολλά κονδύλια και δεν τα έχουμε αντλήσει. Υπάρχουν πολλοί ιδιώτες και σύλλογοι που με δωρεές θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη, αλλά θέλουν να δουν ότι κάτι γίνεται, ότι έχει ξεκινήσει ένα έργο και πως ό,τι λεφτά θα δώσουν θα πιάσουν τόπο. Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις με πολύ χαμηλό κόστος, αρκεί να έχεις τη γνώση να τα κάνεις και την εμπειρία για να τα καταφέρεις. Εμείς και γνώση έχουμε και εμπειρία και πρόγραμμα. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα όλα μπορούμε να τα κάνουμε».

-Για την άνοδο της παράταξης «Πειραιάς Νικητής» στις τελευταίες δημοσκοπήσεις:

«Το έχω εισπράξει από τους Πειραιώτες. Μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πώς οι Πειραιώτες έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια και αυτό σου δίνει κουράγιο να συνεχίσεις. Θέλουν να δουν να αλλάζει κάτι, είναι απελπισμένοι, γι’ αυτό μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι αγκαλιάζουν την προσπάθεια. Γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος πως οι Πειραιώτες θα μας επιλέξουν».

-Για την αποψινή συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι και το μήνυμα στους νέους:

«Στις 19:30 θα μιλήσει ο Γιάννης Μώραλης στο Πασαλιμάνι και θα είμαστε όλοι εκεί. Είναι σημαντικό για όλη τη νεολαία να πάει να ψηφίσει. Δεν μου αρέσει η αποχή. Θέλω τα νέα παιδιά να πάνε να ψηφίσουν. Να συμμετέχουν σε ένα καλύτερο αύριο του Πειραιά. Αυτά τα παιδιά έχουν μπουχτίσει από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Πρέπει να πάνε να ψηφίσουν και να δουν ότι κάτι καινούριο γίνεται στην πόλη τους, ένα νέο μοντέλο διοίκησης χωρίς υποσχέσεις, αλλά με σχέδιο και πράξεις».

-Για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού:

«Είμαστε κοντά σε δύο Ελληνόπουλα, γιατί έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στους Έλληνες παίκτες και θέλω να βλέπω όσους περισσότερους γίνεται στην ενδεκάδα και την πρώτη ομάδα. Σας εξήγησα τι έχει γίνει με τον Πουλίδο. Στις επόμενες 10-15 μέρες, μετά τον τελικό του Champions League, θα ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα και θα κινηθούμε σε τρεις πολύ καλές μεταγραφές. Η μία θέση είναι ο σέντερ φορ, η άλλη στην επίθεση και η τρίτη στο κέντρο. Δεν θα μπω σε ονόματα, αλλά αυτές οι τρεις μεταγραφές θα είναι πολύ καλές, θα βοηθήσουν την ομάδα και ειδικά στο Champions League, όπου είναι όνειρό μας να ανέβουμε ακόμη ψηλότερα. Φέτος είχαμε μια πολύ καλή πορεία, στις λεπτομέρειες αποκλειστήκαμε από τη Μαν. Γιουνάιτεντ, ελπίζουμε του χρόνου να πάμε καλύτερα».

Πηγή:sport-fm.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.