Ειδησεογραφικό site

Μαρινάκης: Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο Πειραιά

52

Για τα σχέδια του «Πειραιά Νικητή», σε περίπτωση που αναδειχθεί πρώτη δύναμη και κληθεί να διοικήσει το δήμο του Πειραιά αναφέρθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στην Πειραϊκή Εκκλησία.

Ειδικότερα, σε όσους προσπαθούν νε εμπλέξουν την Εκκλησία στη διαδικασία για τη διεκδίκηση του δήμου Πειραιά, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Την Εκκλησία δεν πρέπει να την αγγίζουν και να την εμπλέκουν σε προεκλογικά τερτίπια. Είναι κάτι ιερό, κάτι το οποίο χρειαζόμαστε, είναι κάτι το οποίο δεν αγγίζουμε. Αυτό είναι βασικός κανόνας».

Στόχος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» είναι να καταστεί ο Πειραιάς ναυτιλιακό κέντρο της Μεσογείου. Οι προγραμματικές δηλώσεις λένε ότι από τη ναυτιλία θα έρθουν 70.000 θέσεις εργασίας. Εμείς λέμε λοιπόν ότι τουλάχιστον 30.000 θέσεις εργασίας θα πάνε στο κέντρο της ελληνικής ναυτιλίας που είναι ο Πειραιάς. Μιλάνε για 225.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού. Εμείς λέμε ότι από την στιγμή που ο Πειραιάς γίνεται τουριστικός προορισμός, αν τα 2,5 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο που φτάνουν, περπατήσουν για λίγες ώρες στους δρόμους της πόλης, κι αν έχουν ενημερωθεί για το τι είναι ο Πειραιάς, τις φυσικές ομορφιές του, το αρχαιολογικό μουσείο και την αγορά του, μπορούν να αλλάξουν την τοπική οικονομία. Μιλάμε για άλλες 5.000 θέσεις εργασίας. Άρα λύνουμε το πρόβλημα της ανεργίας που για μένα είναι το βασικότερο. Αυτό που μας ενδιαφέρει και αυτό που ενδιαφέρει τον κάθε Πειραιώτη είναι να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα νέα παιδιά, στα πρόσωπα των γονιών τους».

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε: «Έχουμε βγάλει και ειδικό πρόγραμμα για τα ΑμεΑ, δηλαδή να κάνουμε τον Πειραιά μια πόλη που όλοι οι πολίτες είναι ίσοι, με σεβασμό, εξυπηρέτηση και φροντίδα για τα Άτομα με Αναπηρία. Νομίζω ότι όπως σε όλες τις ευρωπαίκές πόλεις που σέβονται τα Άτομα με Αναπηρία, έτσι και στον Πειραιά πρέπει να γίνει μια καινούρια αρχή και να έχουν όλοι δικαίωμα να ζουν σε μια ανθρώπινη πόλη που τους φροντίζει όλους με σεβασμό» είπε ο κ. Μαρινάκης μεταξύ άλλων.

Σχετικά με το αποτέλεσμα του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, όταν και ο «Πειραιάς Νικητής» αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε: «Δώσαμε έναν τίμιο αγώνα, και διακιωθήκαμε. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την Κυριακή, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε και ο Περιαιάς να αλλάξει πραγματικά σελίδα. Να δούμε έργα στον Πειραιά, ανθρώπους οι οποίοι θα χαμογελάνε, ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν δουλειά, να δούμε ότι παράγουμε έργο. Όλα αυτά τα περιμένουν όλοι οι Πειραιώτες, χωρίς καμία εξαίρεση. Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε τον Πειραιά, για να κάνουμε έργο, να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο Πειραιά».

Η κεντρική ομιλία του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» θα πραγματοποιηθεί στο Πασαλιμάνι την Παρασκευή 23 Μαΐου, στις 20:00, με τον Γιάννη Μώραλη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.