Ειδησεογραφικό site

Μαξίμου: Η κυβέρνηση εγγυάται την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα

37

Με τέσσερα σημεία απαντάει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση στην χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ.

Σε άτυπη ενημέρωση σημειώνονται τα παρακάτω από την ελληνική πλευρά:

1. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να σταματήσει από τις 11/02 να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα, συνιστά πράξη πολιτικής πίεσης για τηv ταχεία σύναψη συμφωνίας. Όπως, μάλιστα, επισημαίνει το Bloomberg, «η κίνηση της ΕΚΤ θα έχει πολύ μικρές επιπτώσεις στις ελληνικές τράπεζες».

2. Η ρευστότητα και χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένες από τον μηχανισμό του ELA. Σημειώνεται ότι η δυνατότητα εκταμίευσης από τον ELA αυξήθηκε κατά 10 δισ. ευρώ.

3. Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ανεύρεση λύσης που θα είναι επωφελής τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Μια τέτοια λύση μπορεί να προέλθει μόνο από τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο των κανόνων της ΕΕ, καθώς και της ανάγκης για τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και επανεκκίνηση της οικονομίας της.

4. Η ελληνική κυβέρνηση εγγυάται στον ελληνικό λαό ότι θα εξασφαλίσει τόσο την οικονομική όσο και την κοινωνική σταθερότητα. Και είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη νωπή λαϊκή εντολή. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν έχει σκοπό να εκβιάσει κανέναν αλλά και δεν πρόκειται να εκβιαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα στις 14:30 θα μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία θα ενημερώσει για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις. Αμέσως μετά, στις 15:00, έχει καλέσει το κυβερνητικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν μόνο οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.