Ειδησεογραφικό site

Μαζιώτης: Είμαι επαναστάτης, δεν απολογούμαι, όπως και τα μέλη του επαναστατικού αγώνα-Ψάχνουν την Πόλα Ρούπα και τις Γιάφκες

69

Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις τρεις το μεσημέρι η ανάκριση του Νίκου Μαζιώτη στον 27ο ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία ανακρίθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού όπου μεταφέρθηκε από τον «Ευαγγελισμό» το Σάββατο.

«Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται. Άλλοι πρέπει να απολογηθούν, αυτοί που ευθύνονται για την πολιτική γενοκτονία της κρίσης. Ο επαναστατικός αγώνας παλεύει για την ανατροπή του πολιτικοκοινωνικού συστήματος», δήλωσε ο Μαζιώτης, σύμφωνα με τον δικηγόρο του. Μάλιστα είπε ακόμη πως «δε θέλω να δώσω απαντήσεις».

Το πρώτο πράγμα που τον ρώτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης ήταν πώς είναι στην υγεία του. Εκείνος απάντησε ότι πονάει, αλλά ότι νιώθει λίγο καλύτερα. Μάλιστα εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το τι λέγεται και γράφεται για αυτόν. Όσο για το τι επαγγέλλεται, ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία απάντησε αυτό που είπε και το Σάββατο ότι δηλαδή είναι «επαναστάτης».

Φοβάται χτύπημα-απάντηση η αντιτρομοκρατική

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο τα καταζητούμενα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα να προκαλέσουν άμεσα χτύπημα-απάντηση στην σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ψάχνουν εναγωνίως τις δύο γιάφκες που εκτιμά πως έχει η οργάνωση σε Αττική και επαρχία.

«Πρέπει να τους αφοπλίσουμε άμεσα… Η Πόλα Ρούπα έχει την εμπειρία και την γνώση να οργανώσει κάτι επικίνδυνο και οι υπόλοιποι 6-7 καταζητούμενοι σύντροφοι του Μαζιώτη να το εκτελέσουν…» περιγράφει στο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «ας μην ξεχνάμε πως η οργάνωση έχει χρήματα στο «επαναστατικό ταμείο» και είναι βέβαιο πως υπήρχε plan b σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά και ο αρχηγός έπεφτε στα χέρια των διωκτών του».

Αξίζει να τονισθεί πως στους υψηλούς ορόφους της ΓΑΔΑ επικρατεί αισιοδοξία καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής έχουν πλέον αποκωδικοποιήσει πλήρως τον τρόπο σκέψης του 43χρονου αρχηγού της οργάνωσης. Άλλωστε – όπως υποστηρίζουν – έτσι έφτασαν στα ίχνη του καταφέρνοντας μέσα σε 3 εβδομάδες να ξεκλειδώσουν τις κινήσεις του.

Στα Πατήσια η γιάφκα ή το γκαράζ

Ο βασικός στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να βρεθεί η γιάφκα με τον οπλισμό. Οι έρευνες έχουν εστιαστεί στην Αθήνα και ειδικότερα, στα Πατήσια και στον Άγιο Νικόλαο. Στο επίκεντρο βρίσκεται συγκεκριμένη περιοχή, έπειτα από πληροφορίες ότι εκεί εντοπίστηκε να κινείται τις ημέρες πριν από τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη το ασημί Hyundai Accent, το οποίο είχε αγοράσει ο Μαζιώτης τον Ιούλιο του 2013, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με όνομα Μιχάλης Μιχελάκης. Εκεί οι εκτιμήσεις λένε πως υπάρχει ένα υπόγειο γκαράζ που κρύβουν τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες και το εργαστήριο της οργάνωσης. Σ αυτο το χώρο – λένε οι αστυνομικοί – πιθανότατα κατασκευάζουν τις βόμβες και ξεκινούν το δρομολόγιο πριν από κάθε χτύπημα.

Ψάχνουν την Ρούπα με την νέα εμφάνιση

Όμως εκτός από τον οπλισμό της οργάνωσης, οι αστυνομικοί θέλουν να εντοπίσουν τους συνεργούς, τον φερόμενο ως «υπαρχηγό» του Μαζιώτη, Γιώργο Πετρακάκο και τη σύζυγο του τρομοκράτη, Πόλα Ρούπα, για την οποία έχουν στη διάθεσή τους και μια πρόσφατη φωτοραφία της.Η νέα εικόνα της Ρούπα προέρχεται -σύμφωνα με πληροφορίες- από κάμερες ασφαλείας από τον ηλεκτρικό σταθμό στο Μαρούσι. Μια εικόνα που έχει επεξεργαστεί από τους υπολογιστές της Αντιτρομοκρατικής για να είναι πιο ορατά τα νέα χαρακτηριστικά της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη. Μ΄αυτή την φωτογραφία στα χέρια κλιμάκια αστυνομικών οργώνουν συγκεκριμένες περιοχές και πόρτα-πόρτα προσπαθούν να συγκενρώσουν στοιχεία για την συγκεκριμένη γυναίκα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.