Ειδησεογραφικό site

Μαδούρο: Προσκάλεσα τον «σύντροφο Αλέξη» στη Βενεζουέλα

37

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έκανε γνωστό ότι προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αποκάλεσε «σύντροφο Αλέξη», να επισκεφθεί τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Δίνει μια μεγάλη μάχη για την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού», ανέφερε ο επικεφαλής του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας και διάδοχος του Ούγο Τσάβες στην προεδρία της χώρας.

«Στην Ελλάδα εφαρμόστηκε ένα άγριο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, ωστόσο τώρα ήλθε στην εξουσία ένας νέος άνδρας, ένας γενναίος άνδρας», πρόσθεσε ο κ. Μαδούρο.

Υπογράμμισε ότι η πρόσκληση είναι ανοικτή, ανάλογα με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, ενώ τόνισε ότι, μολονότι ο Αλ. Τσίπρας δεν δηλώνει θρησκευτικές πεποιθήσεις, όταν επικοινώνησαν στο τηλέφωνο, ο κ. Μαδούρο του ευχήθηκε «ο Θεός να τον προσέχει και να τον έχει καλά, τον ίδιο και τον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας καταφέρθηκε επίσης ενάντια στην προσπάθεια που έγινε, σύμφωνα με τον ίδιο, να χρησιμοποιηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα το τελευταίο διάστημα σε οικονομικό επίπεδο, ώστε να επηρεαστεί ο ελληνικός λαός «και να μην υποστηρίξει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα».

Ο κ. Μαδούρο τόνισε τέλος τη βούλησή του να εργαστεί για μια σειρά συμφωνιών με την Ελλάδα για συνεργασία σε βιομηχανικό, τεχνολογικό, ενεργειακό, ναυτιλιακό και εμπορικό επίπεδο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.