Ειδησεογραφικό site

Μαγικά Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

79

Συνεχίζοντας την εορταστική παράδοση που έχει δημιουργήσει ήδη από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ΜΜΑ) υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα με παραστάσεις θεάτρου και μπαλέτου αλλά και με ένα λαμπερό gala οπερέτας  για όλη την οικογένεια.

Πρώτη παγκόσμια παρουσίαση

Τον πρώτο λόγο στο φετινό εορταστικό πρόγραμμα έχει το πρωτοχρονιάτικο ονειρόδραμα του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο «Δώδεκα παρά δώδεκα» (πρώτη παγκόσμια παρουσίαση, συμπαραγωγή ΟΜΜΑ-Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας), που ανεβαίνει σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου και σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού από τις 18 έως τις 21/12 και από τις 25 έως τις 30/12 στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων.

Ο παραμυθένιος κόσμος της «Σταχτοπούτας» θα ζωντανέψει στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης από τους υπέροχους χορευτές του Μπαλέτου της  Εθνικής Όπερας του Κιέβου, που θα δώσουν 15 πρωινές, απογευματινές και βραδινές παραστάσεις, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο του κλασικού χορού και της παραμυθένιας μουσικής του Σεργκέι Προκόφιεφ (19 – 23/12 και 25 – 28/12).

Ο παραμυθένιος κόσμος της «Σταχτοπούτας» θα ζωντανέψει στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης από τους υπέροχους χορευτές του Μπαλέτου της  Εθνικής Όπερας του Κιέβου.

«Ο Καραγκιόζης και το θαύμα των Χριστουγέννων»

Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία του με τον «Καραγκιόζη καπετάνιο» στο Μέγαρο, ο Ηλίας Καρελλάς επανακάμπτει…  δριμύτερος με το Θίασο Σκιών του και το νέο του έργο «Ο Καραγκιόζης και το θαύμα των Χριστουγέννων», όπου  ο πολυμήχανος ήρωάς του,  αυτή τη φορά, έρχεται  αντιμέτωπος  με τον τσιγκούνη γερο -Σκρουτζ. Συνεπιβάτες στο ταξίδι του στον κόσμο του φωτός και των σκιών, φέτος, θα είναι τα θρυλικά Ημισκούμπρια και η μπάντα Kompanía (20 – 23/12 και 25 – 30/12).

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι παραστάσεις του Παιδικού Θεάματος «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες», ένα μαγικό ταξίδι που έχει ήδη ξεκινήσει από τον Νέο Εκθεσιακό Χώρο και υπόσχεται σε όσους βρεθούν στο ΜΜΑ αξέχαστες περιπέτειες (13, 14, 20, 21, 22, 23, 26, 27, 28, 29 και 30/12), που θα διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο της επόμενης χρονιάς.

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες», Τίνα Γιωτοπούλου, Γιώργος Κοψιδάς, Στέφη Πουλοπούλου.

Προτάσεις για δώρα

Όσο για εκείνους που αναζητούν κομψές και καλαίσθητες προτάσεις για δώρα, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν τον φιλόξενο χώρο του, το M Shop, το Κατάστημα του Μεγάρου, στο Φουαγιέ Εισόδου. Εκεί θα βρουν, εκτός από ευφάνταστες καλλιτεχνικές δημιουργίες, βιβλία, δίσκους, κοσμήματα, αξεσουάρ και άλλα αντικείμενα, όπως και το πρώτο ημερολόγιο που εκδίδει το Μέγαρο για τη νέα χρονιά, το οποίο αποτελεί πολύτιμο οδηγό για την «κλασική» μουσική ορολογία, ένα πρωτότυπο δώρο (τιμή: 14 ευρώ) για όσους ξεκινούν το προσωπικό τους ταξίδι στην ιστορία της μουσικής και για όσους δεν σταματούν να… ταξιδεύουν.

Και για ένα ιδιαίτερο εορταστικό δείπνο, το εστιατόριο Fuga επιφυλάσσει και φέτος γευστικές εκπλήξεις σε όσους εκτιμούν την προσεγμένη γαστρονομία με τη σφραγίδα του σεφ Θάνου Κουλτούκη, ο οποίος έχει ετοιμάσει, με την ομάδα του, εκλεκτά μενού για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς και ένα γιορτινό μενού για όλο τον Δεκέμβριο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.