Ειδησεογραφικό site

“Μήπως ο Τσίπρας θέλει τη ρήξη;” αναρωτιέται η ΝΔ – Προβληματισμός για τη σχέση Aθήνας-Γιούνκερ

32

Δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο η ΝΔ που εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία είτε για την επίτευξη συμφωνίας, είτε για το ενδεχόμενο της οριστικής ρήξης και τις εκλογές.

Δεν είναι τυχαίο ότι χθες ο στενός του συνεργάτης Δημήτρης Σταμάτης μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να έχει στα σενάριά του και αυτό της ρήξης με τους δανειστές.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος ς για τις εξελίξεις καθώς τα μηνύματα που παίρνει από τις Βρυξέλλες είναι, όπως λένε οι συνεργάτες του, πολύ ανησυχητικά για την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά κυρίως για το κλίμα που διαμορφώνεται στους κόλπους των εταίρων για την έως τώρα τακτική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Χαρακτηριστικότερο όλων, κατά τον Αντώνη Σαμαρά, είναι το ψυχρό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις της Αθήνας με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος – όπως λένε στη ΝΔ – έχει μέχρι σήμερα αποδείξει ότι θέλει να συμβάλει ενεργά για την επίτευξη συμφωνίας αναλαμβάνοντας ρόλους που κανείς άλλος από τους εταίρους, δανειστές ή ομολόγους του κ. Τσίπρα δεν θα μπορούσε να αναλάβει.

Ο κ. Σαμαράς, όπως έχει γράψει το real.gr, πιστεύει ότι «το δράμα φτάνει στο τέλος του»: Ο Αλέξης Τσίπρας είτε θα χρειαστεί να ξηλώσει όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις αναγνωρίζοντας αυτό που στη ΝΔ χαρακτηρίζουν ως «ωμή εξαπάτηση του εκλογικού σώματος», είτε θα επιλέξει τη ρήξη με τους δανειστές οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές μέσα σε συνθήκες πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής «ανωμαλίας» με δίλημμα που θα καταλήξει στο «ευρώ ή δραχμή».

Ωστόσο κοινή διαπίστωση στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως ο κ. Τσίπρας είτε τώρα, είτε το φθινόπωρο θα αναγκαστεί να αποφασίσει για ένα νέο βαρύ μνημόνιο και εάν καταλήξει τώρα σε μια ενδιάμεση συμφωνία με τους εταίρους – αυτή δεν πρόκειται να υλοποιηθεί από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.