Ειδησεογραφικό site

Μήνυση για τις δηλώσεις Χαϊκάλη καταθέτει ο Σαμαράς

32

Πληθώρα ερωτημάτων προκαλούν τόσο οι καταγγελίες για προσπάθεια χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη προκειμένου να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, όσο και η χρονική στιγμή και ο τρόπος που επελέγη να δημοσιοποιηθούν.

Την ίδια ώρα, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι, μετά τα όσα δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο κ. Σαμαράς καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, ενώ νωρίτερα ο κ. Σαμαράς απέστειλε στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ως παράνομο προϊόν, το μαγνητοσκοπημένο υλικό που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή. Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έστειλε, σύμφωνα με τον νόμο, τον φάκελο με το επίμαχο CD, χωρίς καν να το ανοίξει, στον εισαγγελέα.

Ωστόσο, το σύνολο των βουλευτών της συγκυβέρνησης εκφράζει απορίες για το γεγονός ότι η είδηση έγινε γνωστή από τηλεοπτική εκπομπή και από τηλεοπτικό πρόσωπο και όχι από τον ίδιο τον καταγγελλόμενο, ο οποίος σύμφωνα με τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο καμία από τις δύο φορές που εκλήθη για κατάθεση δεν κατονόμασε το πρόσωπο που κατά την καταγγελία αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει.

Εξίσου περίεργο είναι και το γεγονός ότι στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για το θέμα, η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας και της Ελενας Κουντουρά, με την τελευταία να διαψεύδει τη συνάδελφό της με οργισμένο ύφος.

Τελικά η ΝΔ, διά του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, μίλησε ευθέως «για μια στημένη προβοκάτσια», ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν τους λόγους της «αδράνειας», όπως λένε της εισαγγελικής αρχής διότι «ενώ είχε επί μέρες στην κατοχή της αποδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό τέλεσης απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή, δεν εξέδωσε εντολή αυτόφωρης διαδικασίας για τον δράστη».

Ο δε καταγγελλόμενος ως δράστης της απόπειρας χρηματισμού Γ. Αποστολόπουλος επιτέθηκε κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για «πολιτικές βεντέτες υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα».

Το μόνο σίγουρο, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, είναι πως η εν λόγω καταγγελία «δυναμιτίζει εκ νέου το πολιτικό κλίμα, την ώρα που πολλοί ανέμεναν και αναμένουν μια πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της συναίνεσης εν όψει των δύο ψηφοφοριών στη Βουλή».

Χαϊκάλης: Εγώ κοιμάμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου

Καλοπροαίρετα δέχθηκε τη μήνυση του πρωθυπουργού προς το πρόσωπό του ο Παύλος Χαϊκάλης λέγοντας ότι τα όσα κατήγγειλε δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Παρ’ ότι ο μεσάζων εμπλέκει το όνομα του πρωθυπουργού, εγώ δεν τον κατηγορώ», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Δεν ξέρω αν ενέχεται ο πρωθυπουργός. Είναι βλάβη για τον πρωθυπουργό, για το τραπεζικό σύστημα, για τη χώρα. Εγώ τι έπρεπε να κάνω; Να μην κατονομάσω τα στοιχεία στον εισαγγελέα;» συμπλήρωσε ο Παύλος Χαϊκάλης εξηγώντας γιατί προχώρησε στις καταγγελίες περί απόπειρας χρηματισμού του.

Πρόσθεσε ότι τον ίδιο δεν τον φοβίζει η μήνυση από τον πρωθυπουργό και κατέληξε: «Κοιμάμαι ήσυχος με τη συνείδηση μου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.